Perfekti cepti kartupeļi bez cepeškrāsns

© Foto: pixabay.com

Kraukšķīgi cepti kartupeļi ir lieliska piedeva jebkurai maltītei, taču, lai tos pagatavotu, nav jāaizņem visa cepeškrāsns. Izmantojiet gaisa fritieri.

Cepta kartupeļa galvenā iezīme ir garoziņa, kas atrodas virs gardās tekstūras. Papildus tam, ka tā ir visbarojošākā bumbuļa daļa, īpaši kraukšķīga miza piedāvā patīkamu tekstūras kontrastu, baudot visas piedevas, kas palīdz ceptam kartupelim būt galvenajam. Stefa Loaiza no Six Sisters' Stuff dalījās padomos par to, kā panākt kraukšķīgumu gaisa fritētavā, un tas ir vienkāršāk, nekā varētu domāt, piedāvā TheTakeout.

Kad kartupelis ir notīrīts un nožāvēts, "izduriet kartupelī dažus caurumus ar dakšiņu, pēc tam ierīvējiet ar olīveļļu un apkaisiet ar sāli," pastāstīja Loaiza. Daži izlaiž šīs cepto kartupeļu gatavošanas darbības, gatavojot tos cepeškrāsnī; bet gaisa fritētavā tās ir ļoti svarīgas.

"Ievietojiet kartupeli tieši gaisa fritētavā un neizmantojiet foliju," teica eksperte. "Ceptā kartupeļa pārklāšana ar foliju aizturēs tvaiku un neļaus miziņai kļūt kraukšķīgai."

Ceptu kartupeļu pagatavošana gaisa fritētavā aizņem aptuveni tikpat daudz laika kā cepeškrāsnī, taču Loaiza dalījās ar padomu, kas tos uzsilda daudz ātrāk. "Vispirms kartupeļa karsēšana mikroviļņu krāsnī ievērojami samazinās gatavošanas laiku," viņa teica. "Vispirms gatavojot tos mikroviļņu krāsnī, iekšpuse tiks izcepta, un pēc tam to varēsiet ievietot gaisa fritētavā, lai miziņa kļūtu kraukšķīga." Cik daudz laika tas ietaupa? "Lai gan tas neietekmēs galīgo tekstūru kopumā, tas ievērojami samazina nepieciešamo laiku, vidēji samazinoties no 40 līdz 60 minūtēm tikai gaisa fritētavā līdz aptuveni 15 minūtēm kopā mikroviļņu krāsnī un gaisa fritētavā."

Papildu padomi kraukšķīgiem, gaisa fritētavā ceptiem kartupeļiem

Foto: Pexels.com

Kartupeļi ir dažādu formu un izmēru, taču ne visi ir ideāli piemēroti cepšanai. Lai panāktu nevainojamu tekstūru gan iekšpusē, gan ārpusē, iepērkoties, ir viena konkrēta šķirne, kurai jāpievērš uzmanība. "Kartupeļi ar zemu mitruma saturu un augstu cietes saturu parasti veido klasisko "pūkaino iekšpusē, kraukšķīgo miziņu no ārpuses" cepto kartupeļu veidu," viņa teica.

Tomēr, ja pieliekamajā jau ir cita šķirne, nebaidieties to ievietot gaisa fritētavā — vienkārši negaidiet tādus pašus rezultātus. "Citus kartupeļu veidus var cept gaisa fritētavā, piemēram, sarkanos kartupeļus un saldos kartupeļus," sacīja Loaiza. "Bet tie mēdz būt nedaudz krēmīgāki (un mazāk pūkaini) nekā klasiskie kartupeļi."

"Pirms ievietošanas cepšanas grozā pārliecinieties, vai tie ir labi pārklāti ar cepamo eļļu. Un, ja patiešām uztraucaties, vienmēr varat izmantot mikroviļņu krāsns metodi, lai sāktu gatavošanu, un pēc tam pabeigt to, lai gaisa fritētavā apceptu garoziņu, neizžāvējot kartupeli."

Svarīgākais