Vai zināt, kam paredzēts caurumiņš pannas vākā un rokturī?

© Pexels.com

Tikai retais no zina, kam paredzēts caurums katlu un pannu vākā un tās rokturī - vai jūs zināt? Atbildi sniedz “unian.net”.

Kam paredzēts caurums pannas rokturī

Veidojot virtuves piederumus, pannu ražotāji nolēma, ka, kad cilvēks kaut ko ceps vai sautēs, viņš, visticamāk, maisīs ēdienu ar karoti vai lāpstiņu, tomēr ir neērti to visu laiku turēt rokā un reti kuram ir speciāls paliktnītis, kuru izmantot kā netīrās karotes vai lāpstiņas atbalstu.

unsplash.com

Vai jau esat uzminējis, kāpēc pannām ir caurumi rokturos? Tieši tā - tos var izmantot kā karotes “atpūtas vietu”. Ideja ir šāda - samaisiet ēdienu, pēc tam ieduriet lāpstiņu caurumā un atstājiet to tur, līdz tā būs jāizmanto vēlreiz.

Ir svarīgi novietot maisītāju tā, lai mērce vai pārtikas atliekas ieplūst pannā, nevis uz grīdas vai galda. Cepšanas pannas rokturis ir diezgan garš, kas nozīmē, ka lāpstiņa vai karote atradīsies lielā attālumā no uguns, kas neļaus tām pārkarst vai sabojāties.

Protams, otrs iemesls, kāpēc pannas rokturī ir caurums, ir daudz banālāks - ja virtuvē ir maz vietas, virtuves piederumus varat pakārt uz āķa vai speciāla statīva katliem un pannām. Tas ļaus īstenot ražotāja ideju, neaizņemot nevajadzīgu vietu.

Kam domāts caurums pannas vākā?

Kāpēc pannas vai katla vākā ir caurums? Izrādās, tas ir vajadzīgs ne tikai tāpēc, lai liekie tvaiki neuzkrātos cepšanas traukā un iznāktu ārā.

Pexels.com

Ir svarīgi saprast, kāda tieši ir šīs funkcijas priekšrocība - pirmkārt, vāks ar caurumu noteikti atvieglos dzīvi veselīga uztura cienītājiem. Ēdieni pannā, kas pārklāta ar šādu vāku, tiks sautēti vai tvaicēti, nevis cepti, kas nozīmē, ka tie būs labvēlīgāki jūsu ķermenim. Otrkārt, visi citi vāki bez tvaika atveres ir bīstami - jūs paceļat vāku aiz roktura, un uzreiz saskaraties ar karsta gaisa vilni, savukārt mērce vai atlikušais šķidrums plūst lejup pa vāka malām - pastāv liela iespēja apdedzināties.

Tā nenotiek ar vākiem, kuriem ir tvaika atvere - no pannas iztvaikos viss liekais šķidrums, un, nepaceļot vāku, varēsi vērot, kas notiek cepšanas traukā.