Paši veselīgākie saldētie pārtikas produkti, ko ir vērts vienmēr glabāt saldētavā

© Pexels.com

Saldēti pārtikas produkti ieņem īpašu vietu ēdiena gatavošanā - tos r ērti uzglabāt, ērti lietot un tiem ir ilgs derīguma termiņš. Izdevums “Real Simple” skaidro, kuri no saldētajiem pārtikas produktiem ir īpaši laba izvēle.

"Labi aprīkota saldētava ir ātras un veselīgas maltītes atslēga," skaidro dietoloģe Eimija Deivisa, tomēr jāatceras, ka ne visi saldētie pārtikas produkti tiek radīti vienādi - daži no tiem ir dabīgi un bagāti ar uzturvielām, savukārt citi satur nevēlamas piedevas un pārmērīgu kaitīgu sastāvdaļu daudzumu.

Pexels.com

"Sāciet ar uzturvērtības marķējuma pārbaudi," iesaka dietologi.

Tehniski saldēti pārtikas produkti tiek uzskatīti par apstrādātiem, taču tas ne vienmēr nozīmē, ka tie ir īpaši apstrādāti. Eksperti iesaka izvairīties no pārtikas produktiem ar augstu nātrija, piesātināto tauku un pievienotā cukura saturu, jo nātrija pārpalikums var paaugstināt asinsspiedienu, savukārt liels daudzums piesātināto tauku var izraisīt augstu holesterīna līmeni, bet pievienotais cukurs veicina iekaisumu un var izraisīt hroniskas slimības, piemēram, 2. tipa diabētu un sirds slimības.

Pexels.com

Lūk, 6 veselīgākie saldēti pārtikas produkti, ko ir vērts lietot uzturā

Liesās olbaltumvielas - saldēta gaļa, mājputni un jūras veltes, kas nezaudē uzturvērtību.

Arī saldēti dārzeņu maisījumi saglabā barības vielas un antioksidantus.

Veseli graudi ir ērta un veselīga komplekso ogļhidrātu izvēle, piemēram, gatavie ēdieni ar saldētiem rīsiem, kvinoju, bulguru un griķiem.

Pexels.com

Saldētu augļu maisījumi - tie saglabā vitamīnus, minerālvielas un šķiedrvielas un ir ideāli piemēroti smūtijiem un ātri pagatavojamiem desertiem.

Kaulu buljons - tas ir bagāts ar olbaltumvielām, kolagēnu, dzelzi, B vitamīniem un cinku. Galvenais noteikums ir uzraudzīt nātrija līmeni.

Saldēti veselīgi deserti - piemēram, augļu deserti, saldēti grieķu jogurta vai tumšās šokolādes deserti.

Dzīvesstils

Daudzi no mums ir saskārušies ar situāciju, kad pēc labām pusdienām tomēr gribas kaut ko saldu – tagad zinātnieki ir spējuši izskaidrot šo fenomenu. Maksa Planka Metabolisma pētniecības institūta veiktais pētījums, kas publicēts žurnālā Science, atklāja, ka smadzeņu mehānismi, kas ir atbildīgi par sāta sajūtu, izraisa arī vēlmi ēst desertu.

Svarīgākais