6 vērtīgi padomi, kā samazināt pārtikas izmaksas ikdienā

© Foto: Pexels.com

“Ikviens jau labu laiku izjūt inflācijas ietekmi, kas ir pamanāma arī pārtikas preču veikalos. Tāpēc šis raksts ir domāts tiem, kas vēlas samazināt un ietaupīt kādu eiro sava maciņā un kopējā ģimenes budžetā,” raksta healthline.com.

Izmēģiniet dažus no šiem padomiem, lai samazinātu izmaksas pārtikas veikalos, kad inflācija turpina iesākto cenu kāpumu.

Veidojiet preču sarakstu

Jūs būsiet pārsteigti, cik patiesībā var ietaupīt, kad veikalā ievēro sarakstu, nevis ļaujas impulsīviem un nepārdomātiem pirkumiem.

Plānošana palīdz ietaupīt naudu. Statistika atklāj, ka vidēji mājsaimniecības izmet apmēram 30 % no iegādātās pārtikas. Tāpēc - pierakstīt dažas receptes un pēc tam iegādāties šīs sastāvdaļas pēc saraksta ir lieliska stratēģija, kas veikalā palīdzēs ietaupīt naudu.

Esiet izvēlīgs ar produktiem

Foto: Pexels.com

Apsveriet iespēju nomainīt dārgākus augļus vai dārzeņus ar kaut ko lētāku. Lai ietaupītu, pagrieziet kāpostus salātos, nevis jauktos zaļajos salātos, kas jau ir iepakojumos. Ik pa laikam izmēģiniet arī saldētas ogas, nevis smūtijā svaigas.

Pārliecinieties, ka patiešām ēdat to, ko pērkat. Tas ir vēl viens iemesls, kāpēc saldēti un konservēti produkti ir lieliski pamatprodukti reizi pa reizei.

Pievērsiet uzmanību derīguma termiņiem

Datumi, ko redzat uz pārtikas iepakojumiem, bieži vien atspoguļo kvalitātes standartus, nevis drošību.

Izņemot mākslīgos maisījumus zīdaiņiem, kuriem ir noteikts nekaitīguma datums, pārtikas produkti ir norādīti ar datumu “labākais, ja izlietot līdz”, “pārdot līdz”, “izlietot līdz” vai “iesaldēt”, kas norāda uz svaigumu un kvalitāti.

Pārbaudiet šos datumus gan veikalā, gan mājās, lai pārliecinātos, ka iegādātie produkti ir svaigi un ka vispirms izlietojat vecākus produktus.

Iegādājieties pieliekamo un saldētavu

Foto: Pexels.com

Dažreiz, kad šķiet, ka mājā nav ko ēst, tomēr ir. Pievēršoties tam, kas jums ir, pirms izveidojat sarakstu un iepērkaties, varat ietaupīt naudu, jo izmantojat to, kas jums ir.

Inventarizācija arī palīdz izlietot pārtiku, pirms tā sabojājas.

Tāpēc apsveriet ideju par pieliekamo, kur glabāt makaronus, griķus, rīsus un citus pārtikas produktus. Arī saldētava noderēs ikdienas rutīnā, kas palīdzēs atvieglot ēdienkarti un izmaksas.

Pērciet vairumā

Foto: Pexels.com

Tālāk, ja mājās ir pieliekamais un saldētava, tad, aplūkojot derīguma termiņus, varat tikai iegūt. Īpaši tad, ja veikalā ir akcijas cenas.

Pat tad, ja negatavojat ēdienu lielam skaitam cilvēku, iespējams, ir lietderīgi iegādāties noteiktus galvenos pārtikas produktus vairumā, jo tas ievērojami ietaupa izmaksas uz nākošajām maltīšu reizēm.

Mainiet veikalu

Foto: Pexels.com

Un visbeidzot, salīdziniet cenas dažādos veikalos.

Daudzi no mums ir lojāli savam pārtikas veikalam, kur iepērkas jau gadiem, taču, mainot to, var ietaupīt pārtikas izmaksas.

Ir pamanīts, ka dažos pārtikas veikalos noteikti pārtikas produkti ir lētāki, nevis tie, kas atrodas lielveikalos. Ne visiem, protams, ir iespēja iepirkties dažādos veikalos - viņu dzīvesvietas un pārtikas pieejamības viegluma dēļ, taču, ja varat izvēlēties sev izdevīgāko iepirkšanās vietu, varēsiet arī ietaupīt.

Dzīvesstils

Viena no kaitīgākajām lietām, ko var nodarīt savam ķermenim, ir nedarīt neko. Mazkustība var kaitēt ķermenim, un tas var būt bīstamāks dzīves ilgumam un nopietnu slimību riskam, nekā varētu domāt.