Padomi, kas jāievēro, gatavojot vistu

© Foto: pixabay.com

Vistas krūtiņa ir lielākais vistas gabals – un maigākā un baltākā vistas daļa. Vistas fileja ir viegli apstrādājama, un to var izmantot lielākajā daļā ēdienu recepšu.

Ieteicamā minimālā temperatūra vistas gaļai ir 72°, bet gaļas garšīgums ātri krītas jau pēc aptuveni 60°. Vistas krūtiņa viegli kļūst sausa un gumijota.

Kā gatavot vistas krūtiņu?

Foto: pixabay.com

Vistas stiprā puse ir tā, ka tā ir maiga un - tiešā nozīmē - absorbē visas pasaules garšas. Variējiet ar vistas krūtiņu, smeļoties iedvesmu un garšvielas no vienas vai vairākām pasaules dažādajām virtuvēm.

Garšīgajai, bet liesai filejas gaļai pievienojiet taukus, ietinot, piemēram, šķiņķī. Vai arī pārgriežot un piepildot ar garšīgu - vēlams treknu un sulīgu - pildījumu. Vistas krūtiņa ir jutīgāka pret augstu temperatūru nekā vistas kājas.

Nemēģiniet grilēt/cept vistas krūtiņu līdz galam, jo ​​tad temperatūra palielināsies tik augstu, ka viss kļūs pārāk sauss. Labāk ir to apbrūnināt uz lielas uguns un pēc tam ļaut cepties krāsnī pieticīgā temperatūrā. Tas dod krūtiņai laiku gatavoties, nepārvēršot ārējos slāņus sausā, gumijotā masā.

Mazāk sarežģīti ir pagatavot krūtiņu atsevišķi no citām vistas daļām - un vēlams ar kādu pievienotu tauku saturu.

Klasika ir vistas krūtiņa, kas ietīta Parmas šķiņķī un pildīta ar parmezānu un baziliku.

Vistas kājiņu gatavošana

Foto: pixabay.com

Vistas kājas sastāv no augšstilba un stilbiņa. Atceries! Vistas stilbiņi ir lieliski piemēroti kā porcijas gabals cepšanai vai grilēšanai. Gaļa uz vistas kājas ir tumša, sulīga, maiga un viegli pagatavojama. Kaulu iekļaušana, vārot zupu, piešķir papildu garšu un tekstūru.

Gaļa būs garšīgāka un sulīgāka, ja atstāsiet ādu. Grilējot vai cepot bagātīgi uzklājiet sāli - lielākā daļa no tā tik un tā nokritīs.

Pirms gatavošanas uzglabājiet vistu sausā vietā, piemēram, uz režģa. Ja izejviela ir sausa, iegūsit labāku rezultātu ar jauku, kraukšķīgu ādu.

Tumšā gaļa uz kājas var izturēt 70°C (liesā, baltā gaļa vistas krūtiņā sāk žūt pie 65°C). Klasika - marinēts vistas stilbiņš - izvēlieties, kādu marinādi vēlaties - tieši uz grila.

Vistas spārniņi

Vistas spārniņi ir pelnījuši vairāk uzmanības, lielākoties sastāv no taukainas, garšīgas ādas (ko ne visi novērtē). Gatavojiet tā, lai visa āda būtu kraukšķīga un rosinātu ēstgribu.

Foto: pixabay.com

Kraukšķīgo vistas spārnu formas un izmēra dēļ tie pirkstiņu uzkoda. Cepiet, grilējiet vai apcepiet, lai iegūtu zeltainu virsmu. Neatturieties no sāls un garšvielām. Klasisks ēdiens - marinēti, fritēti Buffalo spārniņi ar zilā siera mērci. Kaloriju bumba, ko varbūt nepasniegs smalkos restorānos, bet droši vien novērtē tur strādājošie šefpavāri.