Kā maksimāli pareizi izmantot konservētus dārzeņus 

© Foto: depositphotos.com

Agri vai vēlu, neatkarīgi no tā, cik prasmīgi un ambiciozi darbojaties virtuvē, kādreiz pietrūks laika vai naudas un galu galā pagatavosiet vakariņas no konserviem kā vienīgo resursu. Un tad patiešām var pateikt, kurš ir profesionālis un kurš nav, raksta professionalsecrets.com.

Padomi, ka izmantot konservus augstākā līmenī. Sāksim ar labāko konservu sarakstu.

Tomāts - konservu karalis

Foto: depositphotos.com

Tie, kas zina, apgalvo, ka vajag iegādāties veselus, nevis sasmalcinātus konservētus tomātus. Tādā veidā garšas saglabājas labāk. Nekas nepārspēj konservētus tomātus, lai pagatavotu kārtīgu ēdienu, izmantojot tikai nedaudz sīpolu, ķiploku, garšaugus un makaronus. Vai ar konservētām pupiņām.

Padomi par konservētiem tomātiem

  • Ēdiens garšos labāk, ja izliesiet šķidrumu un tikai no veseliem tomātiem pagatavosiet visu, ko gatavojat.
  • Runājot par tomātiem, iegūsit vērtību (drīzāk garšu) par naudu, ja iztērēsiet mazliet vairāk par katru kārbu.
  • Veseli tomāti garšo labāk, taču neuztraucieties par to, ka izmantojat sasmalcinātu veidu, ja tas ir. Nedaudz cukura var padarīt garšas izsmalcinātākas.

Foto: depositphotos.com

  • No konservētiem tomātiem pagatavota mērce lieliski sader ar konservētiem kaperiem, konservētām olīvām, tunzivju konserviem un citiem.

Otrajā vietā - konservētas pupiņas

Foto: depositphotos.com

Precīzāk sakot, visu veidu pākšaugi: pupiņas, melnās pupiņas, borloti pupiņas, pinto pupiņas, baltās pupiņas, lēcas, aunazirņi utt. Tie visi var nodrošināt “pamatu” gandrīz jebkurā improvizētā ēdienā. Tie ir lieliski piemēroti arī "aizpildīšanai", kad vakardienas ēdienu pārpalikumi nav pietiekami daudz, lai tos varētu sagatavot.

Padomi par konservētām pupiņām

  • Jo ilgāk pupiņas var stāvēt mērcē vai sautējumā, jo vairāk garšas tās iegūs.
  • Konservētās pupiņas vienmēr šķiet pārvārītas. Ja vien nevēlaties, lai tās neizjuktu pavisam, uzmanieties, lai tās nepārvārītos.
  • Konservēti aunazirņi nesadalās tāpat kā pupiņas. Pārliecinieties, ka mājās vienmēr ir viena vai divas skārdenes.

Trešajā vietā - sardīnes, tuncis, skumbrija

Foto: depositphotos.com

Zivis bundžā nav piemērotas visiem, bet tie, kam garšo, nekad nepaliks izsalkuši. Un ikvienam, kam garšo sardīnes, nekad nebūs vajadzīgi Omega-3 eļļas piedevas.

Padomi par sardīnēm un citiem zivju konserviem

Sardīnes ir labā kompānijā ar harisu, bet arī ar sriracha.

  • Pagatavojiet uzkodu no sasmalcinātām sardīnēm, ķiplokiem, citrona, eļļas un dažiem vārītiem kartupeļiem. Papildiniet ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  • Ātri pagatavojiet dažādus itāļu pastas con le sarde.
  • Pagatavo sātīgu sviestmaizi no sagrieztām, vārītām olām un sardīnēm. Vai skumbrijas tomātu mērcē.
  • Makaronu mērcei, kas pagatavota no konservētiem tomātiem, pievienojiet tunča bundžu eļļā.

Ceturtā sadaļa - konservēta kukurūza

Foto: depositphotos.com

Šis nav seksīgākais no konservētajiem produktiem, taču tas sniedz pasaulei zināmu labumu. Tas piešķir kādu uzmundrinošu krāsu, un tas ir viens no nedaudzajiem konservētajiem produktiem, kas patiešām ir jāsakošļā.

Padomi par konservētu kukurūzu

  • Kukurūzu vāra un samaisa viendabīgā zupā. Iespējams, ka nevēlaties pievienot neko, kas padara kukurūzu saldāku, nekā tā jau ir. Garnē ar smalku eļļu un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Foto: Pexels.com

  • Konservēta kukurūza piešķir salātiem krāsu, bet ne daudz ko citu. Vinegrets piešķir garšas kārpiņām svaigumu un sajūsmu.
  • Ja godīgi, labāk ir sasaldēta kukurūza.

Viss cits konservētais

Ceptas pupiņas, gulašs, vistas zupa, konservētas sēnes, mīdijas, dulce de leche/iebiezinātais piens (tūlītējiem desertiem) un citi.

6 receptes ar konserviem

  • Ļoti vienkārša un garšīga tomātu mērce. Pagatavojiet to no konservētiem tomātiem (skatiet iepriekš), un viss, kas jums jāpievieno, ir ķiploki, glāze vīna un nedaudz olīveļļas (lai gan umami un sāļuma palielināšana ar anšoviem ir lieliska ideja). Dodiet tam nedaudz laika, lai tas ievilktos un pasniegtu ar makaroniem. Un, protams, ledusskapī noteikti ir parmezāna siers.
  • Pagatavojiet tūlītēju humosu. Mikserī ielieciet konservētus aunazirņus, ķiploka daiviņu, olīveļļu, ēdamkaroti tahīna pastas, citrona sulu un sāli. Faktiski to var izdarīt ar jebkuru pupiņu kārbu. Pasniedz kā mērci praktiski jebkam.

Foto: Pexels.com

  • Vitello tonnato à la can. Šo klasisko itāļu mērci vajadzētu pasniegt pie teļa gaļas, taču tā lieliski sader arī ar daudz ko citu - arī tad, ja esat mazliet izmisis. Ielieciet majonēzi, tunci, kaperus un vienu vai divus anšovus blenderī (un, ja būs nedaudz teļa gaļas mērces). Papildiniet ar citronu sulu un melnajiem pipariem, visticamāk, nevajadzēs vairāk sāls.
  • Šķēle apceptas chorizo vai kādas citas pikantas desas ar sagrieztu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku. Pievienojiet konservētus tomātus, konservētus sarkanos piparus un konservētus aunazirņus. Pirms pasniegšanas ļaujiet desas smēriņam nedaudz ievilkties - bet ne pārāk ilgi, pretējā gadījumā viss būs putrā. Pasniedziet ar stipru, zemniecisku sarkanvīnu.
  • Pupiņu gratīns. Apcep sīpolu un timiānu un pievieno izkāstās pupiņas. Sajauc ķiploka daiviņu, olīveļļu un maizes drupatas un pārklāj pupiņas. Apcep cepeškrāsnī un pasniedz. Vai arī padariet to vēl vienkāršāku: vienkārši pārklājiet pupiņas ar sālīta siera kārtu.
  • Pievienojiet sasmalcinātus sīpolus, sasmalcinātu cieti vārītu olu, kaperus, konservētas skumbrijas vai sardīnes tomātu mērcē. Maigi samaisiet un pasniedziet uz cietas maizes zviedru stilā.

Labu apetīti un neaizmirstiet papildināt savus konservu krājumus.

Dzīvesstils

Austrālijas zinātnieki veica pētījumu un noskaidroja, kādas fiziskās aktivitātes atjauno garīgo veselību. No 26% līdz 33% pasaules iedzīvotāju cieš no garīgām slimībām dažādos dzīves periodos.