Bonjour, mes amis! Francijas vakaram būt!

3.lapa

Fenheļa salāti ar citrusaugļiem, kazas sieru un lēcām

Fenhelis ir plaši izplatīts Francijā, to smalki sarīvē salātos, pievieno zupām, sautējumiem un apcep uz pannas sviestā. Fenhelim ir interesanta anīsa garša, kas daudzus mulsina, tāpēc būtiski tam ir pievienot pareizās sastāvdaļas, lai tas spētu parādīt sevi no gaišās puses. Arī lēcām ir sava slava Francijā, entilles du Puy jeb franču lēcas (šķirne) ir kraukšķīgas pēc tekstūras un ideāli piemērotas salātiem. Tās lieliski garšos vienkārši izvārītas ar pāris timiāna zariņiem, pasniegtas ar olīveļļu, nedaudz vīna etiķa un sadrumstalotu sieru.

Foto: Lana Fursova

Nepieciešams:

1 fenheļa galviņa

1 citrons

2 apelsīni/var likt arī greipfrūtu

200 g vārītas lēcas

100 g kazas siers

sauja grauzdētu ciedru riekstu

sauja maizes grauzdiņu (pēc izvēles)

Mērce lēcām:

½ citrona sula

1 ēdam.k. medus

1 ēdam.k. tahīnī pastas

nedaudz ūdens

Mērce salātiem:

½ citrona sulas

1 tēj.k. sinepju

1 tēj.k. medus

4 tēj.k. eļļas

PAGATAVOŠANA:

  1. Fenheli uz rīves sagriež plānās ripiņās. Citrusaugļiem izgriež mīksto daļu.
  2. Sajauc lēcām paredzēto mērci.
  3. Sajauc salātu mērci.
  4. Bļodā liek fenheli, citrusaugļus, kazas sieru, grauzdiņus un samaisa kopā ar mērci.
  5. Kārto uz šķīvja, lēcas liek apakšā, salātus pa virsu, tad pārber riekstus.

Foto: Lana Fursova

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

«Kad, studējot uzņēmējdarbību, sapratu, ka daudz vairāk varētu sasniegt mūzikā, šī sajūta man nāca kā atvieglojums –, ka esmu atradis savu aicinājumu un ieguvis brīvību. Brīvību sapņot,» saka operdziedātājs Edgars Ošleja. Viņš kļuvis par Raimonda Paula jauno favorītu.