Tie nesabojāsies līdz ziemai: kā pareizi uzglabāt kabačus dzīvoklī

© Foto: pixabay.com

Kabačus var saglabāt veselus, konservēt vai uzglabāt saldētavā. Galvenais ir zināt, kā pareizi rīkoties, lai dārzeņi nesabojātos. Kabaču sezona sākas augusta pirmajā pusē un ilgst līdz rudenim.

Internetā ir daudz joku par šo tēmu: “Ja tev kāds uzdāvināja cukini, tad tu noteikti neesi viens” vai “Nedēļas laikā viens cukini var nomainīt pat 8 saimniekus.” Šo dārzeņu tiešām var būt daudz. Un, lai tie nesabojātos, ir svarīgi tos pareizi uzglabāt.

Tātad, pirmais svarīgais noteikums, ja pats savācat kabačus: nogrieziet dārzeņus ar asu nazi un tos neraujiet. Griezuma vietai jābūt kārtīgai, pretējā gadījumā dārzenis sāks pūt un sabojāties.

Foto: pixabay.com

Otrs svarīgais punkts: kabacim jābūt tīram un sausam. Pirms uzglabāšanas tos nekādā gadījumā nedrīkst mazgāt! Labāk ir vienkārši noslaucīt kabaci ar sausu drānu, lai noslaucītu netīrumus.

Lai dārzeņus saglabātu pēc iespējas ilgāk, jums ir nepieciešams:

  • novietojiet tos vēsā un vēdināmā vietā;
  • salieciet atsevišķi vienu no otra;
  • uzglabājiet dārzeņus kastēs, izklātas ar zāģu skaidām.

Kā uzglabāt kabačus dzīvoklī

Foto: pixabay.com

Ne katram ir pagrabs vai pieliekamais, kur glabāt ražu. Tomēr pilsētas dzīvokļu iedzīvotājiem nevajadzētu satraukties pirms laika: raža nepazudīs.

Tātad, viens no drošākajiem veidiem ir atstāt dārzeņus pie balkona durvīm. Tur labi cirkulē gaiss un ir vēsāks nekā pārējā telpā. Vienkārši nelieciet dārzeņus radiatoru tuvumā, tad tie ātri sabojāsies.

Uzglabājot cukīni dzīvoklī, iesaka katru dārzeni iepakot papīrā un ielikt kartona kastē. Ja raža ir pārāk liela, tad katra cukini iepakošana papīrā būs pārāk ilga un apnicīga. Šādā gadījumā vienkārši kartona kastēs jāveido starpsienas.

Izvēlieties dārzeņus, kas nav pārāk lieli un ar biezu, tumšu mizu. Tie ilgāk saglabāsies svaigi.

Kā pareizi sasaldēt kabačus

Foto: pixabay.com

Dārzeņus nepieciešams sagriezt sloksnēs vai šķēlēs. Dažas mājsaimnieces pirms sasaldēšanas cukini uz dažām minūtēm iegremdē verdošā ūdenī. Citi to nedara, bet vienkārši ieliek svaigus īpašos saldēšanas maisos un nekavējoties noliek uzglabāšanai.

Starp citu, cukini ledusskapī var izturēt ilgu laiku. Noslaukiet to ar sausu drānu, lai noņemtu putekļus un netīrumus, un pēc tam ievietojiet to speciālajā nodalījumā dārzeņiem. Kabačiem nevajadzētu būt “kaimiņiem” - tā ir lielāka iespēja, ka tie nesabojāsies pirms laika.

Svarīga ir arī dažādība

Foto: pixabay.com

Pieredzējuši dārznieki zina, ka dažas cukini šķirnes lieliski uzglabājas dzīvokļos un pagrabos. Šiem dārzeņiem ir bieza miza, kas pasargā tos no puves. Tās ir vēlās cukini šķirnes, tāpēc pagrabā tās var nostāvēt līdz 5 mēnešiem. Bet laika gaitā to āda kļūs blīvāka un mīkstums irdens. Tāpēc neļaujiet dārzenim aizkavēties pārāk ilgi, ēdiet to pēc iespējas ātrāk.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais