© Foto: Dārzs zem Saules

Ejam griezt hortenzijas, lapu lokus, krūmus, graudzāles, arī mūžzaļās, sanitāro iztīrīšanu veicam skuju kokiem, bet ar minerālmēslojumiem vēl gaidām, līdz diennakts vidējā temperatūra vismaz +10C.

Sekojam līdzi, lai ir pietiekami mitra zeme un, neskatoties uz mīnusiem naktī, ja tūlīt būs sauss, salejam visu, kas vēl var apdegt saulītē, jo sevišķi pagājušā gadā iestādītos skujeņus. Jo sevišķi, ja saulē ir rododendri, īves, magnolijas lieliem pumpuriem, mīksto skuju priedes (ciedru, baltās utt.) vēlā rudenī, vasarā stādītas lielas tūjas vai priedes (arī melnās). Noteikti Ziemassvētku eglītes, kas jau tikko iestādītas zemē.

Foto: Dārzs zem Saules

Saknītes vēl nav pietiekami lielas, sakņu “pumpītim” jāpalīdz strādāt, jo nesen iestādītajiem augiem visdrīzāk sakņu sistēma vēl ir kaut kur pa augšu un nav attīstījusies pietiekami. Magnoliju pumpuri var vienkārši izkalst.

Magnolijām tagad izgriežam tikai nolauztos zarus, sausos, kādu no apakšas, kas traucē, krūma formēšana, ja tā nepieciešama, būs jāveic pēc ziedēšanas citādi var nogriezt ziedus.

Spirejas, tās, kas zied baltajiem ziediem, ceriņus, forsītijas un citas pavasara ziedētājas formēsim pēc ziedēšanas.

Pirms “bārstīties” ar minerālmēslojumiem, ļoti iesaku noklausīties Dārzniece rīkoto lekciju. Lektore Vilcāne zina, ko ieteikt.

https://www.facebook.com/share/p/E33FiQrhbNqKnR2t/?mibextid=WC7FNe mibextid=WC7FNe

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv