Intars Busulis: Seriālā esmu tāds, kāds gribētu būt dzīvē

Mēģinot noraksturot savu Ivaru, Intars Busulis saka, ka viņš ir emocionāls, azartisks, bet ļoti nesportisks sporta zāles vadītājs, kuru ļoti interesē, kas notiek viņa sporta zālē. © Foto: publicitātes

 «Kārtējo reizi dzīve man piespēlēja iespēju parādīt to, ko es nebūtu gribējis rādīt. Jo tāds, kāds esmu seriālā, es esmu tad, kad esmu viens. Tāds es gribētu būt ikdienā, bet man nākas sevi apvaldīt un «ierāmēt»,» atzīst populārais un tautā mīlētais mūziķis Intars Busulis. Režisors Māris Bezmers viņam uzticējis galveno lomu topošajā pašmāju komēdijseriālā «Templis».

«Tet» sadarbībā ar filmu un seriālu producēšanas kompāniju «Centaur Films» jūlijā sāka darbu pie jauna pašmāju komēdijseriāla «Templis» filmēšanas. Tā būs aizraujoša un izklaidējoša piedzīvojumu komēdija, kas skatītājus vedīs uz prestižāko un stilīgāko sporta klubu Rīgā - «Templi».

Seriāla režisors ir aktieris, mūziķis un kinorežisors Māris Bezmers. / Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

Galvenajā lomā: Intars Busulis.

Pārējās lomās: improvizators un mūziķis Vilhelms Karlsons, aktieri Mārtiņš Upenieks, Elizabete Marija Brante, Ivo Martinsons, Santa Didžus, Gatis Gāga, influencere Katrīne Vasiļevska (@queen_kachinja) un spēkavīrs un improvizators Raivis Vidzis.

Aktrise Elizabete Marija Brante un influencere Katrīne Vasiļevska (@queen_kachinja). / Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

Filmēšana notiks vēl arī augustā, bet pie skatītājiem platformā Tet TV+ seriāls būs skatāms jau šā gada nogalē.

Cīņa ar izaicinājumiem

Improvizators un mūziķis Vilhelms Karlsons (no kreisās), mūziķis Intars Busulis un aktieris Gatis Gāga. / Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

«Templis» ir vieta, kur ikdienas gaitas krustojas dažādām krāsainām un izteiksmīgām personībām. Seriāla centrālais tēls ir sporta zāles īpašnieks Ivars, kura lomu atveido mūziķis Intars Busulis. Ivars, lai gan pats nesportisks un skolas laikā bieži atstumts, ir izveidojis savu sporta klubu - ar mērķi pulcēt ap sevi tikai skaistus, sportiskus, bagātus un slavenus cilvēkus. Tomēr viņa sapnis par elitārāko sporta klubu Rīgā draud izplēnēt, kad sieva paziņo par laulības šķiršanu un sporta klubs iedzīvojas parādos. Ivara personiskās un materiālās problēmas ietekmē arī visus «Tempļa» darbiniekus.

Publicitātes foto

Ne mazāk koši ir sporta kluba darbinieki, kuru personības un savstarpējās attiecības katru dienu padara par īstu piedzīvojumu.

Seriālā varēs iepazīt profesionālu sportistu Oskaru, kuru atveido improvizators un mūziķis Vilhelms Karlsons, sporta zāles administratori Madaru, ko spēlē jaunā aktrise Elizabete Marija Brante, un viņas draugu - bagāto un pašpārliecināto uzņēmēju Valteru, kuru atveido aktieris Mārtiņš Upenieks (attēlā).

Realitātes šova zvaigzne, influencere Katrīne Vasiļevska seriālā iejūtas Madaras draudzenes, fitnesa treneres Ketijas lomā. Aktieris Ivo Martinsons atveido sporta zāles īpašnieka dēlu Jāni, kurš pēc ilgiem klejojumiem Indijā ir atgriezies Latvijā kā Muskabarums.

Savukārt Latvijas Leļļu teātra aktrisi Santu Didžus varēs redzēt masieres - ezotēriķes Annas lomā, kuru regulāri aplido sporta kluba treneris Bullis jeb spēkavīrs un improvizators Raivis Vidzis.

Publicitātes foto

«Templis» solās būt sirsnīgs un humora pilns stāsts par cīņu ar personiskajiem un profesionālajiem izaicinājumiem, kas noteikti piesaistīs plašu skatītāju loku.

Šo seriālu varēs skatīties visas vecuma grupas, ierobežojumu nebūs.

«Tā ir komēdija, un humors nepieciešams mums visiem. Seriālā būs gan jaunu cilvēku iemīlēšanās, gan pusmūža krīzes un šķiršanās problēmas. Arī attiecības darba kolektīvā, priekšnieku un padoto peripetijas. Būs arī kaitinoši klienti un bandīti. Viss kā dzīvē,» saka «Tempļa» režisors, piebilstot, ka seriālam būs astoņas sērijas.

Staigā pa plānu ledu

Publicitātes foto

«Seriāla idejas autors ir Raivis Vidzis un producents Kristians Alhimionoks. Tā kā jau divus gadus intensīvi sadarbojos ar Kristianu, viņš piedāvāja man režisēt šo seriālu un es ar prieku pieņēmu šo piedāvājumu,» stāsta režisors Māris Bezmers, atklājot, ka seriāla scenārija autors ir aktieris un dramaturgs Artūrs Dīcis, ar kuru jau iepriekš bijusi sadarbība, strādājot gan pie teātra izrādēm, gan TV seriāliem. «Man viņa stils ir pazīstams un saprotams.»

Režisors Māris Bezmers stāsta, ka «Templis» ir situāciju komēdijas žanrs jeb «sitkom» un tas nozīmē, ka humors ir tekstos, situācijās un reakcijās uz to. Tāpēc lomām izraudzīti ne tikai aktieri, bet arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri spēj būt smieklīgi pat nopietnās lietās.

«Visi tēli tiek paspilgtināti, īpaši izceļot katra rakstura īpašības, dažubrīd pat līdz absurdam. Mēs, protams, staigājam pa plānu ledu, lai neiekristu prastumā un bezgaumībā, bet tāds nu tas žanrs ir,» stāsta režisors.

Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

Viņš atklāj, ka aktieru atlase bijusi viens no interesantākajiem un reizē arī komplicētākajiem sagatavošanās posmiem, un dažas lomas tika apstiprinātas tikai pāris dienas pirms filmēšanas.

«Katrai lomai bija savi specifiski kritēriji, ko gribēju redzēt tēla atveidotājā, tāpēc ļoti daudzi lieliski aktieri netika tālāk, jo neatbilda kādam no tiem. Īpaši svarīga man bija humora izjūta, tai bija jāsakrīt ar manu gaumi, savādāk mēs iebrauktu pamatīgās auzās,» stāsta Māris Bezmers.

Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

«Intars Busulis kā variants mums bija jau pašā sākumā, bet mēs šo ideju atmetām ar domu, ka gan jau viņš netiks vai negribēs, bet, kad sāka spiest termiņi un joprojām nebija atbilstoša lomas atveidotāja, mēs nolēmām tomēr uzjautāt pašam Intaram. Izrādījās, ka mākslinieks gan gribēja, gan varēja šai seriālā piedalīties.

Viņam ir tā absolūti pozitīvā harizma, kas ir nepieciešama tieši šim tēlam.»

Cer, ka drusciņ sanāk

Foto Dmitrijs SUĻŽICS/MN

«Spriežot pēc teksta un notikumiem, šķiet, ka man ir galvenā loma. Baigi negribu līst profesionāliem aktieriem pa priekšu, bet šoreiz tā sanāk.

Bet es esmu ļoti priecīgs, ka man kaut ko tādu piedāvāja, un es šo izaicinājumu ar prieku pieņēmu,» saka skatītāju mīlētais un atraktīvais mūziķis. Intars Busulis stāsta, ka seriāla režisors Māris Bezmers cenšas izskaidrot, kas un kā darāms, kaut ko parāda priekšā, un viņš arī tiešām cenšas izdarīt tā, kā grib režisors.

Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

«Režisors ir super talantīgs - tas, kā viņš parāda, ir ideāli. Es ļoti mēģinu iedziļināties, «uzsūkt» visu informāciju un noķert to sajūtu, ko viņš grib, lai attēloju, bet, protams, daru pēc savas saprašanas. Es tiešām ļoti cenšos un ceru, ka man drusciņ arī sanāk. Bet kā tas beigās izskatīsies, es nezinu,» saka Ivara lomas atveidotājs. Režisors jau viņu mierinājis, ka tad, kad visu safilmēto «sagriezīs» un saliks kopā, vēl pieliks mūziku, viss būs kārtībā.

Intars Busulis stāsta, ka filmēšanas process ir ļoti dinamisks, visa grupa uz viņu paļaujas, tāpēc viņš jau iepriekš izlasa savu tekstu, to iemācās un mēģina momentā iekļauties ritmā.

«Es negribu, ka visi uz mani gaida, kamēr «ieskrienos», iejūtos lomā. Tāpēc, lai nezaudētu laiku, cenšos rīkoties, ievērojot filmēšanas tempu un dinamiku.»

Var neievilkt vēderu

Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

«Es nezinu, kas no tā visa sanāks, mums speciāli nerāda «playback», lai nebūtu pašiem sevi jāanalizē, lai mēs negribētu sevī kaut ko mainīt, bet es, droši vien, raudāšu, kad ieraudzīšu sevi ekrānā…

Manai sievai arī asaras birs, jo viņa ieraudzīs, ka esmu parādījis savu «mājas tēlu» - to, kāds es gribētu būt arī ikdienā, bet ko es mēģinu apvaldīt un «ierāmēt».

Bet, jā, tik «stulbs» - labā nozīmē, protams - un tāds, kāds esmu seriālā, es esmu tad, kad esmu viens pats,» Intars paironizē par sevi, piebilstot, ka kārtējo reizi dzīve viņam piespēlējusi iespēju parādīt to, ko viņš nebūtu gribējis rādīt. Vai tas būs smieklīgi, viņš nezina, to lai vērtē skatītājs. «Katrā ziņā, es mēģinu būt atraktīvs.»

Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

Bet, mēģinot noraksturot savu Ivaru, Intars saka, ka viņš ir emocionāls, azartisks, bet ļoti nesportisks sporta zāles vadītājs, kuru ļoti interesē, kas notiek viņa sporta zālē.

«Viņš dod saviem darbiniekiem ļoti dīvainus uzdevumus, darbinieki brīžam viņu nesaprot, bet pieņem tādu, kāds viņš ir, jo, lai arī dažreiz despotisks, viņš tomēr ir mīļš. Bet visi viņa darbinieki jau arī ir mazliet dīvaini,» Intars sirsnīgi nosmej un secina, ka vispār jau tas viss ir interesanti.

Foto: Dmitrijs SUĻŽICS/MN

Mūziķis atklāj, ka seriāla vajadzībām viņš ir mazliet «atlaidis» savu ķermeni.

«Man speciāli dod vilkt apspīlētus krekliņus un stulbas bikses, man ir manas ūsas un tāda īpašā «Ivara stāja», par ko esmu priecīgs, jo es varu neievilkt vēderu un būt tāds, kāds esmu, kāds es gribētu būt - brīvs kā putns. Ar ūsām,» Intars sirsnīgi nosmej un saka, ka, visticamāk, filmēšanai noslēdzoties, viņš atsāks skriet un, kas zina, varbūt ies arī uz sporta zāli. Lai gan - viss nepieciešamais fiziskiem treniņiem viņam ir arī mājās.

Nākamgad, 1. jūlijā, būs atkal

Publicitātes foto

Intaram Busulim šī vasara paiet ļoti radoši - ne tikai filmējoties, bet arī ļoti aktīvi koncertējot.

«Kāpēc es nevaru vienu vasaru atpūsties, dzert alu, vīnu un staigāt visu laiku «pālī»? Nu, nav iespējams! Bet no otras puses - labi, ka tā, citādi es būtu nodzēries. Nu, labi, labi, es nedzeru daudz, bet - varbūt es gribētu vairāk brīvu dienu…»

Mūziķis šovasar iesāka jaunu notikumu, ko veidos par tradīciju, kad Intaru vārda dienā - 1. jūlijā - Talsos pulcēsies džeza mūzikas mīļotāji.

Sāka ar mazumiņu - vienas dienas pasākumu, kurā visas dienas garumā muzicēja gan jaunie izpildītāji, gan pieredzes bagātie muzikanti, bija mākslinieku un amatnieku darbnīcas un meistarklases, vakara daļā bija viņa paša «Lielais koncerts» ar Latvijas Radio bigbendu, bet īsi pirms pusnakts - «Jazz nakts baznīcā».

«Ak, Dievs, cik tas bija skaisti! Neskatoties uz to, ka Intardiena bija pirmdienā, tas bija šokējoši apmeklēts pasākums. «Biļešu Paradīzei» nebija pat nojausmas, ka varētu atnākt tik daudz cilvēku, jo - daļa skatītāju izlēma iegādāties biļetes pēdējā brīdī, bet citi pieraduši tās iegādāties pie ieejas pirms pasākuma. Mēs ar Ufo, kurš ir šā pasākuma «vaininieks», jo tā bija viņa ideja, riskējām visos līmeņos, bet paši bijām pārsteigti, cik ļoti apmeklēts, jauks un radošs šis pasākums izdevās. Mēs tiešām bijām ļoti priecīgi. Tas tikai pierādīja to, ka arī cilvēkiem ārpus Rīgas gribas ne tikai super izklaides, arī vienkāršā tauta ciena pūtēju un džeza mūziku. Cilvēki patiešām bija priecīgi, ka džezs ir ienācis Talsos. Tāpēc nākamgad paeksperimentēsim vēl,» apsola Latvijā slavenākais talsinieks, piebilstot, ka pamazām jau sāk domāt, ko darīt nākamajā Intardienā, un datums jau ir nolikts - 1. jūlijs, otrdiena.

Tādi esam mēs un mūsu klausītāji

Publicitātes foto

Savukārt 18. augustā pulksten 19.00 Intars Busulis savus klausītājus aicina uz Jūrmalu, kur Dzintaru koncertzālē gaidāms viņa solo koncerts «Spēlē savā burvju flautā».

Koncertā kopā ar Intaru Busuli piedalīsies «Abonementa orķestris», kura sastāvā ir Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Māris Jēkabsons, Vineta Elksne, Karīna Tropa, Kristīne Pastare un Alise Kante-Onzule.

Koncertos izskanēs dziesmas no albuma «Spēlē savā burvju flautā», kā arī skatītāju jau iemīļotas dziesmas. Intars Busulis atzīst, ka jauno albumu raksturo drosmīgi dziesmu stāsti. «Albums ir bagāts ar ļoti dažādām dziesmām - tādi esam arī mēs un mūsu klausītāji. Es centos vairāk atklāti dalīties savās sajūtās par pēdējo piecu gadu laikā pārdomāto un piedzīvoto. Man patiešām bija sajūta, ka ir, ko teikt. Popmūzikai netipiski daudz, ko teikt,» saka Intars Busulis.

Starp citu, sociālajos tīklos tiek veikta arī aptauja, kuru dziesmu no dziedātāja «vecā repertuāra» klausītāji koncertā Jūrmalā vēlētos dzirdēt, un šobrīd līderos ir «Saproti mani, kā gribi».

Visskaistākais laiks - kopā ar bērniem

Bet pagājušajā svētdienā, 28. jūlijā, Intaram Busulim Dzintaru koncertzālē bija «randiņš ar Laimu» - viņš bija viens no īpašajiem viesiem, kurš kāpa uz skatuves festivāla «Laima Rendezvous Jūrmala» noslēguma dienā, kas jau tradicionāli ir festivāla kulminācija, piesaistot izcilus māksliniekus no dažādām pasaules malām.

Intars Busulis un Laima Vaikule festivālā «Laima Rendezvous Jūrmala» (2023). / Publicitātes foto

Taujāts, kā viņš visu pagūst - gan filmēties seriālā, gan aktīvi koncertēt -, Intars Busulis atteic, ka viss notiek diezgan elastīgi.

«Kopš man vairs nav jābrauc uz ārzemēm, laika paliek pāri diezgan daudz. Un es par to esmu ļoti priecīgs. Man ir laiks gan seriāliem, gan mūzikai, gan savām izklaidēm.

Bet visskaistākais laiks manā dzīvē ir tas, ko pavadu kopā ar bērniem. Es tiešām dzīvoju lieliskā laikā!» secina četru bērnu - Lenija, Emilijas, Amelijas un Jāņa - tētis.

«Es esmu priecīgs arī par savu veselības stāvokli, tas tiešām ir foršs, neskatoties uz to, ka man ir liekais svars. Lai gan bērni saka, ka es neizskatos resns. Viss notiek tā, kā tam jānotiek. Jūtos tiešām labi, pat ar ūsām. Kur vēl labāk - man ir smaidoši bērni, smaidoša dārgā, visi ir priecīgi un laimīgi. Ja vēl mammai būtu labāka veselība, vispār būtu ideāli. Bet - gan jau būs labi!» saka talantīgais skatuves mākslinieks. Viņš uzsver, ka, dzīvojot harmonijā, kur visi saprot, ka «lietiņas ir jāizdara», nav stresa un tāpēc arī viss notiek. «Jā, tā tas ir.»

Tēti, mums jāiet makšķerēt!

Uz jautājumu, ko vēl viņš šajā vasarā gribētu pagūt izdarīt, Intars atteic, ka mini traktoriņam blīvi vajadzētu nomainīt.

«Es negribu vest pie meistariem, es uzticos tikai sev,» viņš saka, piebilstot, ka viņš jau ir savu traktoriņu remontējis, tā nebūtu problēma, vienīgi, kā viņš pats saka, nomainīt blīvi ir «baigais čakars» - tas varētu aizņemt kādas divas, trīs dienas.

«Jācer, ka es tās atradīšu. Līdz rudens sākumam man tas jāizdara, kamēr sals nekož pirkstos. Jo, kad zeme sasals, man to vajadzēs - saukšu palīgā Varēliju un iesim uz mežu, zāģēsim malku,» saka Intars.

Vēl viņš šovasar kopā ar ģimeni un suņiem gribētu panakšņot teltī pie jūras.

«Alises Kantes-Onzules vīrs man solīja iedot mašīnu, kurai uz jumta ir telts -, lai nav jāguļ uz zemes kopā ar visādiem mošķiem. Es par meitenēm runāju, pats es gulēšu teltī uz zemes, man tādā ziņā nav problēmu. Tikai par meitenēm rūpējos,» Intars paskaidro.

Intars Busulis un viņa ģimene: Lenijs (no kreisās), Emilija, Amelija, Jānis un Inga Staško-Busule. / Foto: Linda Lauva

«Un vēl, protams, vajadzētu aiziet pamakšķerēt. Savam vecākajam dēlam Lenijam jau pirms piecpadsmit gadiem apsolīju, ka iesim kopā makšķerēt, un vēl joprojām to neesam izdarījuši. Šogad arī Jānim apsolīju.

Mēs, protams, visi par to smejamies, jo es jau neesmu nekāds makšķernieks, bet nu apsolīts ir. Un puikas arī jokojas: «Tēti, mums jāiet makšķerēt!». Ceru, ka šovasar mēs beidzot to izdarīsim!»

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais