Ticīgie dodas ceļā uz Aglonu

“Nakšņošana pa ceļam notiks tikai zem jumta. Tie ir kultūras nami, skolas. Balvos paredzēta nakšņošana paredzēta sakrālajā centrā. Svētceļojuma laikā līdzgājēji ir arī bērni,” pastāstīja draudzes locekle Diāna Strupka. © Foto no personīgā arhīva

Svētceļnieki no Rīgas, Dobeles un Alūksnes svētdien bija piestājuši atvilkt elpu Gulbenes katoļu baznīcā, lai tālāk dotos tālāk uz Aglonu, jo jau nākamnedēļ 15. augustā ticīgie pulcēsies Aglonā, lai svinētu Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus. 

Gulbenes baznīca bija pilna ar dažādu paaudžu cilvēkiem, bija ģimenes ar bērniem. Priestera Gaita Dubulta vadītais dievkalpojums bija veltīts tiem, kuri šajā rītā tālāk devās svētceļojumā uz Aglonu. Svētceļojumu ievadīja simbolisks krusta gājiens apkārt baznīcai, nesot ticīgo karogus, starp tiem - arī Svētajai Jaunavai Marijai veltītais.

Foto no personīgā arhīva

“No Gulbenes katoļu draudzes svētceļojumā šogad uz Aglonu devās deviņi ticīgie, viņiem pievienojās arī citu Latvijas draudžu pārstāvji. Gājuma laikā svētceļotāju pulks vēl papildināsies, visbeidzot varētu būt pussimts cilvēku grupa ar vienotu ceļa mērķi,” teica priesteris G. Dubults.

Svētceļojumu ievadīja simbolisks krusta gājiens apkārt baznīcai, nesot ticīgo karogus, starp tiem - arī Svētajai Jaunavai Marijai veltītais. / Foto no personīgā arhīva

Visiem svētceļotājiem draudze ir sarūpējusi vienādus baltus lakatiņus. “Nakšņošana pa ceļam notiks tikai zem jumta. Tie ir kultūras nami, skolas. Balvos paredzēta nakšņošana paredzēta sakrālajā centrā. Svētceļojuma laikā līdzgājēji ir arī bērni,” pastāstīja draudzes locekle Diāna Strupka.

Foto no personīgā arhīva

Pašai Diānai šī ir jau grūti saskaitāma svētceļošanas reize. D.Strupka teic, ka ik gadu šādā svētceļojumā dodas tie, kuri jūt aicinājumu, kuriem veselība un spēks ļauj iet kājām uz Aglonu. Gājēji lūdzas arī to vietā, kuri gribētu, bet nespēj doties svētceļojumā.

Pirms svētceļnieki devās uz Aglonu, katoļu draudze sava priestera Gaita Dubulta vadībā par viņiem aizlūdza. / Foto no personīgā arhīva

Pirms svētceļnieki devās uz Aglonu, katoļu draudze sava priestera vadībā par viņiem aizlūdza.

G.Dubults vēlēja, lai šis ceļojums gājējus dara stiprākus viņu ticībā, lai ir pārvarētas visas bailes un lai visi laimīgi pēc tam atgriežas mājās. Svetceļojuma laikā ticīgie turpinās lūgties par Latviju, par Gulbeni, par gulbeniešiem un par to, lai savā valstī cilvēki turpinātu dzīvot miera apstākļos.

Aizlūgs arī par Ukrainu tās cīņā par neatkarību. Aizlūgums par Ukrainu un ukraiņiem svētdien notika arī Gulbenes katoļu baznīcā.

Foto no personīgā arhīva

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki ir katoļu baznīcas reliģiskie svētki, ko atzīmē 15.augustā. Latvijā tos visplašāk svin Aglonas Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu bazilikā.

Svinībās par godu Māras zemes karalienei un galvenajai aizbildnei liturģiskā krāsa ir baltā.

Foto no personīgā arhīva

Īpaši svinīgā noskaņā 4.augusta notika dievkalpojums Gulbenes katoļu draudzes baznīcā, aizlūdzot par tiem, kuri šajā dienā devās svētceļojumā uz Aglonu, lai piedalītos Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos. Svētceļojumu ievadīja visu dievkalpojuma dalībnieku simbolisks krusta gājiens ap Gulbenes katoļu baznīcu.

Dzīvesstils

Ikviens savas dzīves laikā ir piedzīvojis deguna asiņošanu, taču izrādās, ka par deguna asiņošanu ir vēlams zināt vairāk, īpaši, ja deguna asiņošana atkārtojas.

Svarīgākais