Jelgavniece brauks uz prestižā modeļu konkursa finālu Brazīlijā

Jelgavniece Katrīna Karlīna Caune ir uzvarējusi reģionālajā finālā un dosies uz konkursa «Ford Models Supermodel of the World Baltic States» pasaules mēroga finālu Brazīlijā, lai tālāk cīnītos par 250 000 ASV dolāru (117 250 latu) līgumu ar «Ford Models», kas apkalpo «Chanel», «Gucci» un līdzīgus zīmolus, ziņo zz.lv

Aģentūras «2bmodels» radošā direktore Līga Meinarte informē, ka nedēļas nogalē Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, norisinājās Baltijas valstu 2009.gada fināls prestižās un vecākās modeļu aģentūras pasaulē «Ford Models» konkursam «Supermodel of the World».

Konkursa finālā trīs finālistu vietā tika nosaukti piecu meiteņu vārdi, kurām būs iespēja 2010.gada janvārī Brazīlijā cīnīties par 250 000 dolāru vērto līgumu ar «Ford Models». Tostarp, pasākumā notika nebijis precedents - «Ford Models» oficiāli paziņoja, ka vēlas noslēgt papildus līgumus ar 14 finālistēm no Latvijas un Lietuvas.

Baltijas valstu finālā bija «Ford Models» atlases vadītāja no Ņujorkas Vulfrana Kuairela un konkursa «Ford Models Supermodel of the World» Baltijas valstu licences turētāja un aģentūras «2bmodels» direktora Agra Blaubuka oficiālais paziņojums, ka uz pasaules finālu plānoto triju meiteņu vietā dosies piecas uzvarētājas, no kurām divas meitenes pārstāvēs Latviju.

«Ford Models» «Supermodel of the World» Baltijas valstu 2009.gada uzvarētājas ir Megija Ķēniņa (Latvija, Talsi), Katrīna Caune (Latvija, Jelgava), Aina Navickaite (Lietuva, Šauļi), Kersti Nienemagi (Igaunija, Tallina) un Baltkrievijas pārstāve Marina Buniaka (Baltkrievija, Bresta). Visām piecām uzvarētājām «Ford Models» apmaksās gan lidojumu uz Brazīliju, gan dzīvošanu pieczvaigžņu viesnīcā.

Konkursam kopumā pieteicās 4211 meitenes no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

"Šis ir labākais un arī vēsturiski pirmais modeļu konkurss, kurš pasaulē norisinās jau 29.gadu pēc kārtas un ikvienai meitenei, kas iekļūst finālā, dāvā iespēju kļūt par profesionālu modeli. Un, protams, iespēja doties uz Brazīliju un cīnīties pasaules finālā par kopējo līgumu summu 600 000 $ netiek dota katru dienu,» tā par lielo pieteikumu skaitu saka Agris Blaubuks.

Jau ziņots, ka «Ford Model Supermodel of the World» Baltijas valstu finālistes no Latvijas bija Jolanta Hļinova (Krāslava), Laura Savicka (Lielvārde), Una Kviese (Valdemārpils), Megija Ķēniņa (Talsi), Zane Ķelpe (Tukums), Velga Bele (Ogre), Džeina Krūze (Talsi), Terēze Peterhofa (Roja), Viola Puškarjova (Rīga), Diāna Ančikovska (Aizkraukle), Lelde Ozola (Liepāja), Marta Tālberga (Ventspils), Kristiāna Pelše (Rīga), Alīna Anna Petkēviča (Rīga) un Katrīna Karlīna Caune (Jelgava).

Baltijas valstu atlases uzvarētājās 2010.gada 9.janvārī dosies uz «Ford Models Supermodel of the World» pasaules finālu Brazīlijā, kur cīnīsies par pieciem dažādiem kontraktiem - 250 000 ASV dolāru, 200 000 dolāru, 150 000 dolāru, 100 000 dolāru un 50 000 dolāru apmērā.

«Ford Models Inc» ir lielākā, vecākā un prestižākā modeļu aģentūra pasaulē, kas dibināta ASV, Ņujorkā 1946.gadā, skaidro L.Meinarte. 63 gadu laikā kompānija Ford Models ir piesaistījusi un parakstījusi līgumus ar vairāk nekā 4000 modelēm un slavenībām, tādām kā Naomija Kempbela, Kristija Tērlingtona, Šanele Aimena, Stefanija Seimora un citas, kuras kļuvušas par lielāko modes namu «Chanel», «Gucci» un līdzīgu, kā arī preses izdevumu «Vogue», «Bazzar» u.c. reklāmas sejām.

Svarīgākais