Latviešu dizaina rotaļu zirdziņam starptautiska balva

© publicitātes

„Rīgas Krēslu Fabrikas” jaunākais produkts – rotaļu zirdziņš Roo,kura dizainu radījis mākslinieks Aldis Circenis, saņēmis prestižo „iF product design award” balvu.

Roo idejas pamatā ir meklējumi padarīt klasisko bērnu rotaļlietu atšķirīgu no jau pierastajām formām, vieglu, minimālistisku no izteiksmes līdzekļu viedokļa, bet joprojām viegli uztveramu un bērna iztēli rosinošu. Vienam tas atgādinās zirdziņu, citam – aitu, bet vēl kādam – ķenguru, ziemeļbriedi vai zosi.

Ieviestais ražošanas princips pieļauj apdarē izmantot visdažādākos materiālus: nažfinierus, krāsainus laminātus, ādu, audumu, filcu, gumiju u.c. Būtiska iezīme, kas Roo atšķir no citiem šūpuļzirgiem, ir iespēja tos sakraut grēdā, padarot transportēšanu un uzglabāšanu ļoti ekonomisku.

 Jāatgādina, ka šī nebūt nav pirmā balva, ko šogad saņēmis dizainers Aldis Circenis.

Viņa veidotā taburete Bloom jūlijā saņēma red dot award: product design 2012 starptautisko balvu un februārī balvu Stokholmas mēbeļu izstādē.

Apbalvotie darbi tiks izstādīti „iF” dizaina izstādē Hanoverē, kura notiks vienlaicīgi ar populāro datortehnoloģiju izstādi „CeBIT” no 5. līdz 9. martam Hanoveres izstāžu centrā. Pirmo reizi darbi tiks izstādīti arī „iF” dizaina izstādē Hamburgā. 

Aizsācies 1953. gadā Hanoverē, “iF” ir kļuvis par starptautisku dizaina centru ar izstādēm daudzviet pasaulē. „iF International Forum Design GmbH” piešķir balvas trijās kategorijās: produktu dizains, komunikāciju dizains un iepakojuma dizains. „iF” dizaina balva atspoguļo gan šī brīža dizaina tendences, gan ekonomiskos ieguvumus, ko sniedz produkti ar labu dizainu.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.