Aktieris Breds Pits pievērsies mēbeļu dizainam

© publicitātes

Slavenais Holivudas aktieris 48 gadus vecais Breds Pits pievērsies mēbeļu dizainam un viņa aizraušanās ieguvusi pavisam taustāmas aprises.

Breds Pits ir sadarbojies ar slaveno amerikāņu dizaineru un mēbeļu ražotāju Frenku Pollaro, lai izgatavotu mēbeļu kolekciju, kas tapusi pēc Pita skicēm un iecerēm. Jaunā kolekcija art deco stilā, kurā skatāmi ēdamgalds, gulta, krēsls, žurnāla galdiņi, gultas skapīši un divvietīga marmora vanna tiks izstādīta Ņujorkas galerijā, tās atklāšana paredzēta 13. novembrī.

Kā stāsta Pits art deco stils viņu aizraujot jau no koledžas laikiem, kad slinkuma dēļ, lai nopelnītu dažus liekus kredītpunktus viņš pieteicies kursam par arhitektūras vēsturi. Tā viņš iepazinis slavenā amerikāņu arhitekta Frenka Loida Raita darbus, kas viņu ļoti fascinējuši, vienlaikus iepazīta arī slavenā arhitekta un dizainera Čarlza Renē Makintoša daiļrade.

„Tas uz visiem laikiem mainīja manu dzīvi. Mani aizrauj, tieši jūgendstila līnijas, tas ir kā izstāstīt dzīvi vienā rindiņā,” saka Pits.

Pita dizaina idejas skiču blokā krājušās jau no 1990- jiem gadiem.

Breds Pits 2008. gadā pasūtījis Pollaro galdu, kas bijis paredzēts Breda Pita mājai Francijas dienvidos. Pollaro galdu slavenībai piegādājis pats. 

Frenks pamanījis uz kāda galda skiču bloku un ar saimnieka laipnu atļauju tās aplūkojis, ieintriģētais Pollaro ar profesionāļa aci novērtējis Breda idejas un piedāvājis viņa skices atveidot trīs dimensijās. Abi izvēlējušies interesantākās, Pollaro mēbeļu firmas konstruktoru birojā izveidoti rasējumi un fotovizualizācijas. Pits ieradies Pollaro firmā, lai ieviestu iespējamās korekcijas un izvēlētos mēbeļu materiālus no firmas reto materiālu kolekcijas.

Tā četru gadu laikā nemitīgi pilnveidojot un „pieslīpējot” detaļas tapusi jaunā Pita- Pollaro mēbeļu kolekcija.

Kolekcija tiek izgatavota no dažādiem materiāliem, tai ir sarežģīta ražošanas tehnoloģija par kuru atbild Pollaro. Kā stāsta abi autori, Pita dizainētās mēbeles iespējams pasūtīt individuāli, tām tiks piemeklēts pasūtītāja vēlmēm un gaumei atbilstošs materiāls un ik detaļa tiks parakstīta ar Pita un Pollaro vārdu.

Protams mēbeļu cena nav maza, lētākā 45000 dolāru. Pollaro norāda, ka pilnīgi iespējams, ka kāda no šīm lietām vēlāk tiks ražota masveidā, bet līdz tam ejams garš ceļš.

Pits savu interesi par dizainu un arhitektūru īsteno ne pirmo reizi, 2007. gadā pēc  Pita inciatīvas, kopā ar arhitektu Larsu Kronenbergu un Tomu Dardenu tika dibināts fondu Make It Right,lai palīdzētu Jaunorleānas iedzīvotājiem, kas palikuši bez mājām pēc viesuļvētras Katrīna postījumiem.

Katrīna , kas plosījās 2005. gada 28 augustā visvairāk skāra Jaunorleānas devīto rajonu, kur dzīvoja visnabadzīgākie afroamerikāņi. Pits ieguldīja šajā projektā 5 miljonus dolāru no savas kabatas. Sākumā šeit uzcēla 50 mājas.

Vēlāk projektam tika piesaistītasi vēl 14 arhitektu firmas, kuru uzdevums bija izprojektēt mājas šim rajonam ar nosacījumu, ka to vērtība nedrīkst pārsniegt 150 000 dolāru. Tā radušās 150 „peldošās” mājas, kas veidotas uz balstiem gadījumam, ja sākas plūdi, uz jumta izvietotas saules baterijas, kas nodrošina nepieciešamo elektroenerģiju.

 Pits ne vienreiz vien izteicies, ka kino ekrānam vajadzīgi jauni cilvēki un viņš sasniedzot 50 gadu vecumu pievērsīsies filmu producēšanai, iespējams, ka mēbeļu dizains kā ilgstoša aizraušanās izkonkurēs kino.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?