Fotogrāfs Reinis Hofmanis ieguvis galveno balvu starptautiskā konkursā

© F64

Fotogrāfs no Latvijas Reinis Hofmanis izcīnījis galveno balvu starptautiskā arhitektūras fotokonkursā "Archifoto 2012".

Daudzsološā Latvijas fotogrāfa Hofmaņa darbi tika atzīti par labākajiem 26 valstu pārstāvju un vairāk nekā 250 fotogrāfu konkurencē. Žūrijā tika pārstāvēti starptautisku atzinību ieguvušie arhitekti un fotogrāfi,  informē Ārlietu ministrijas Preses un informācijas departaments.

Hofmanis savā darbu sērijā "Teritorija" atspoguļo Rīgas pilsētvidi ziemā, krēslas laikā. Vienojošs elements viņa darbos ir maksas autostāvvietas un to apsardze Rīgas nomalēs. Tādā veidā fotogrāfs ir centies attēlot robežas starp publiski pieejamo un privāto pilsētvidi, kā arī izcelt cilvēcisko elementu arhitektoniskā ainavā.

Konkursa tēma šogad bija "Arhitektūra bez robežām" un fotokonkursu organizēja asociācija "Eiropas arhitektūras māja" sadarbībā ar Strasbūras mākslas galeriju "La Chambre".

12.oktobrī Strasbūrā Latvijas pārstāvniecība Eiropas Padomē sveica Hofmani ar izcīnītajiem panākumiem.

Hofmaņa darbi Strasbūras mākslas galerijā "La Chambre" būs skatāmi līdz šā gada 2.decembrim.

Dzīvesstils

Jūs varat novērst pārtikas izšķērdēšanu savās mājās, veicot nelielas izmaiņas pārtikas iegādes, uzglabāšanas un ēšanas veidā. Kā veikt inventarizāciju virtuvē, sagatavot ēdienreižu plānu nākamajai nedēļai un izveidot pārtikas preču sarakstus pirms došanās iepirkties? Šie ir jautājumi, uz kuriem meklēsim atbildes.