Rīgā skatāmi slavena dizainera veidoti paklāji

Jana Kata paklāju diptihs „Klauni” © Publicitātes

Līdz jūlija beigām interjera salonā Krassky būs apskatāms pasaulslavenā paklāju dizainera Jana Kata (Jan Kath) ikoniskais paklāju diptihs „Klauni” (Clowns).

Jans Kats „Klaunu” kolekciju ir veidojis, balstoties uz kāda nezināma Ņujorkas grafiti mākslinieka darbiem, tādejādi ielu mākslu paceļot jaunā līmenī. Lai saglabātu grafiti niansētās toņu pārejas, katrs paklāja kvadrātmetrs ir veidots no vairāk kā 150000 mezgliem. Paklājus no vilnas un zīda trīs mēnešu laikā izgatavojuši četri pieredzes bagāti paklāju meistari no Nepālas.

„Iedvesmu jauniem paklājiem atrodu, ceļojot apkārt pasaulei,” skaidro Jans Kats. „Es esmu vienlīdz ieinteresēts kā gadsimtiem senās tradīcijās, tā mūsdienu underground kultūrā. Un tādēļ es cenšos tās apvienot. Mani fascinē grafiti mākslinieku enerģija un apņēmība. Pārveidojot viņu darbus komplicētos amatniecības izstrādājumos, es palīdzu cilvēkiem ieraudzīt ielu mākslinieku veikumu jaunā gaismā.”

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.