Miljons pirmais smilšu kubs slēpošanas kalnā „Lemberga hūte” izbērts

Sestdien Ventspils Piedzīvojumu parkā norisinājās svinīgs pasākums par godu 1 000 001. kubikmetra grunts izbēršanai slēpošanas kalnā „Lemberga hūte”.

Pasākumā piedalījās negaidīti daudz cilvēku, kas priecē, jo Ventspils Piedzīvojumu parks un kalns guvis lielu popularitāti ne tikai ventspilnieku, bet arī Ventspils viesu vidū.

Lai gan laika apstākļi pasākuma dalībniekus nelutināja, uzbērt 1 000 001. m3 kalnā bija ieradušies ap 350 cilvēku.

Pasākuma ietvaros uzrunu teica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, pēc kuras visi dalībnieki devās svinīgā gājienā uz kalna virsotni lai paši izbērtu daļu no miljons pirmā kuba.

Šobrīd slēpošanas kalns „Lemberga hūte” ir sasniedzis 52 metru augstumu ar nobraukuma garumu – 240 m. Nākotnē kalna augstums plānoti 86 metri un tas būs augstākais apsaimniekotais kalns Latvijā.

Dzīvesstils

Jūs varat novērst pārtikas izšķērdēšanu savās mājās, veicot nelielas izmaiņas pārtikas iegādes, uzglabāšanas un ēšanas veidā. Kā veikt inventarizāciju virtuvē, sagatavot ēdienreižu plānu nākamajai nedēļai un izveidot pārtikas preču sarakstus pirms došanās iepirkties? Šie ir jautājumi, uz kuriem meklēsim atbildes.

Svarīgākais