Latviešu dizainere Liene Jākobsone piedalās Milānas dizaina nedēļā

© publicitātes foto

Milānas dizaina nedēļas Salone del Mobile ietvaros notiekošajā izstādē Ventura Lambrate 2012 savus jaunākos darbus izstādīs latviešu dizainere Liene Jākobsone no arhitektūras un dizaina studijas Sampling.

Ventura Lambrate Milānā norisināsies trešo gadu pēc kārtas. Liene Jākobsone kopā ar studijas Sampling partneri beļģu arhitektu Mantenu Devrīntu uzstāsies ar prezentāciju arī vienā no četriem dizaina nedēļas īpašajiem PechaKucha radošo prezentāciju vakariem 20. aprīlī plkst. 17:30, kas notiks speciāli radītā izklaides vietā Bugatti un Forcella ielu krustojumā.

Lambrate rajonā tiek izstādīti gan individuālu dizaineru, gan dizaina apvienību un zīmolu produkti, gan arī labākajās dizaina augstskolās radītie darbi. Pasākums tiek pozicionēts kā platforma pasaules talantīgākajām dizaina izpausmēm, kas manifestē radošumu, konceptuālismu, eksperimentu, augstu kvalitāti un saturu.

Ikgadējā Milānas Mēbeļu mese šogad notiek 51. reizi - no 17. līdz 22. aprīlim – un, atskatoties uz pagājušogad plaši atzīmēto apaļo jubileju, ir uzsākus jaunu attīstības loku, apstiprinot, ka Milāna ir starptautiskā mēbeļu dizaina galvaspilsēta. Izstāde ne tikai parāda jaunākās dizaina tendences, bet arī analizē un nosaka mēbeļu attīstības virzienus. Šogad 20 izstādes zālēs piedalās ap 2500 dalībnieku un gaidāmi

pāri par 300 tūkstošiem apmeklētāju.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.