Aicina piedalīties Dzimtās valodas dienas pasākumos

Dzimtās valodas diena pēc UNESCO iniciatīvas jau 12 gadus visā pasaulē tiek atzīmēta 21. februārī. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtajai valodai, sekmēt tās lietojumu un popularizēt atziņu, ka dzimtā valoda ir dziļas un daudzpusīgas personības attīstības pamats.

Latviešu valodas aģentūra jau vairākus gadus rīko Dzimtās valodas dienas pasākumus, kuros aicina piedalīties interesentus.

Šodien, 21.februārī, plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas muzejā (Rīgā, Baznīcas ielā 30) sarunā par valodas kultūrtelpu, vārdu spēlēm, jauno rakstnieku iespējām izglītoties, tekstu pasauli, literatūru kā spilgtāko valodas izteiksmes formu, kas iedvesmo, satracina, apbur, aicinām uz tikšanos ar literatūrzinātnieci Ievu Kolmani, Literārās akadēmijas vadītāju Ronaldu Briedi un rakstnieci Ingu Žoludi.

Šogad Latviešu valodas aģentūra Dzimtās valodas dienas pasākumu skolēniem un skolotājiem rīkoja arī 16. februārī Eiropas Savienības mājā, kur literārajā meistardarbnīcā skolēnus gaidīja dzejnieks Guntars Godiņš, zīmēšanas meistarklasi vadīja mākslinieks Jānis Anmanis, bet kopā ar folkloristi Ilgu Reiznieci mācījāmies radīt tradīcijas.

Pasākumā apbalvojām arī Eiropas Valodu dienā 2011 izsludinātā radošo darbu konkursa "Starp tevi un mani ir valoda" uzvarētājus. Šogad konkursā piedalījās jaunieši ne vien no Latvijas novadiem, bet arī no latviešu skolām ārvalstīs - Melburnas, Briseles, Stokholmas, Bostonas, Adelaides un Hamiltonas. Kopā iesūtīti 334 literārie darbi, 101 zīmējums, starp kuriem bija arī audiovizuāli darbi un komiksi.

Ar radošo darbu konkursa "Starp tevi un mani ir valoda" uzvarētājiem iespējams iepazīties Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv. Tāpat kā iepriekšējos gadus labāko darbu fragmenti tiks apkopoti grāmatā. Kā jau informējām - 2011. gada skolēnu labākie darbi apkopoti grāmatā "Ko, Latvija, Tev varu dot?".

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šie ir salāti ar raksturu. “Vēl var pievienot vārītu kartupeli un skābētus kāpostus un tad būs vinegrets, bet, ja tos nepievieno, tad sanāks salāti. Un ļoti garšīgi salāti,” iedrošina Pipars.

Svarīgākais