OSIS mājā trešdien notiks zīmola GROOBE meistardarbnīca

16. novembra vakarā no plkst. 17.00 līdz 19.00 arhitektūras un dizaina platformā OSIS mājā, kas atrodas skvērā, iepretim Latvijas Nacionālajai operai, Aspazijas bulvārī 3, notiks jaunā dizaina zīmola GROOBE iepazīšanās vakars „Zirgs ienāk pilsētā”.

Tā laikā būs iespējams iepazīties ar zīmola radītāju Armandu Grūbi, uzzināt pirmās kolekcijas EQUUS (latīniski „zirgs”) konstruēšanas variācijas, piedalīties dizaina ekskursijā, kā arī meistardarbnīcā modelēt katram savu mēbeli individuālai dzīves vai darba telpai, saņemot profesionāļa padomus.

Vakara gaita paredzētas šādas radošas aktivitātes:

zīmola GROOBE tapšanas leģenda pāris faktos;

ekskursija OSIS mājas apdzīvoto mēbeļu perimetrā;

īsa pamācība mēbeļu konstruktora EQUUS būtībā un tā lietošanā;

savas mājas vai darba telpas iekārtošana kopā ar meistaru Armandu Grūbi.

Uz GROOBE meistardarbnīcu aicināti gan vietējā dizaina cienītāji, gan dizaina profesionāļi, gan masu mediju pārstāvji, gan citi pilsētas iemītnieki un viesi, lai, baudot mājās tapuša aveņu un brūkleņu ievārījuma cienastu ar pļavu tēju, iepazītu pilsētas centra jauno iemītnieku EQUUS un tā spēju pielāgoties pilsētas videi, interjeram un mūsdienu cilvēka dzīvesveidam.

Pieteikšanās pasākumam: http://t.co/iEgsSuGt.

GROOBE ir Latvijā dzimis dizaina zīmols, kas tapis no dzimtas uzvārda, vienpadsmit paaudzēs atklājot gan amatnieku, gan citu jomu meistaru dzīvesstāstus. To radījis koktēlnieks Armands Grūbe ar pārliecību, ka šodien mēbeļu dizains jārada ar pietāti pret dabu un cieņu pret indivīdu, balstoties ilgtspējas, funkcionalitātes un transformējamības filosofijā. Zīmols apvieno dzimtas amatnieku prasmes ar mūsdienu zināšanām, radot mēbeles dzīves un darba telpas labiekārtošanai un pilnveidošanai. Meistaru roku darba rezultātā GROOBE dizaina telpā no dabiskiem materiāliem top racionāla dizaina lietas — no rupja darba palīga līdz pat elegantam interjera priekšmetam gan pielāgojoties videi, gan pielāgojot vidi sev. Pirmo kolekcija — mēbeļu konstruktors EQUUS ir unikāls mēbeļu dizaina risinājums, kas ļauj katram pašam no atsevišķām, dizainiski vienotām oškoka detaļām izveidot savai telpai un tās raksturam piemērotu mēbeli.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.