Pie Latvijas Nacionālās operas tiek atklāta dizaina māja

© publicitātes foto

7. novembrī skvērā pie Latvijas Nacionālās operas tiek atklāta OSIS māja – Arhitektūras informācijas centrs, kas ir iecerēts kā arhitektūras un dizaina platforma ar mērķi parādīt labākos industrijas piemērus, dalīties zināšanās un pieredzē.

Māja darbosies kā atvērts sociālais krustpunkts un nerimstošas dzīvības pilna telpa, kurā plašākai sabiedrībai būs iespēja risināt sarunu par indivīdam svarīgām vērtībām — māju, vidi, pilsētu.

Pirmajā OSIS mājas ekspozīcijā izstādīta mēbeļu kolekcija, kuras autori ir Osis + Groobe.

Pulksten 19.00 visi interesenti varēs iepazīties ar skaņas un kustības uzvedumu Pilsētas performance, kurā piedalīsies dažādu žanru mākslinieki (skaņa — Kaspars Groševs, Edgars Rubenis; horeogrāfija — Kristīne Vismane, dejotājas — Eva Vancāne un Jeļena Jekimova).

OSIS mājas projekta iniciatori un atbalstītāji ir Arhiidea, Dizaina informācijas centrs, Rīgas Dome, Latvijas Arhitektu savienība un Latvijas Nacionālā opera.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.