Dizaineriem izstādē nozog jaunāko izgudrojumu

Uzņēmumam "Design Vulgaris" dizaina izstādes laikā nozog jaunāko izgudrojumu, vēsta portāls ReKurzeme.lv

"Nozaga dažu stundu laikā pēc klades izlikšanas stendā," stāsta SIA "Design Vulgaris" īpašnieks Kaspars Endols.

Uzņēmuma īpašnieks pieļauj divas iespējas, kur klade palikusi. "Labākajā gadījumā to paņēmis kāds students, sliktākajā – kāds uzņēmums," saka K. Endols. Ja kladi paņēmis kāds uzņēmums, tas varētu nozagt tehniskā izpildījuma ideju.

"Tā tikai izskatās, ka kladi viegli izgatavot - nepieciešami divi vāki un divas skrūvītes. Sākām pie klades strādāt maija sākumā un vēl līdz šim neesam visu izdarījuši, lai produktu varētu ražot. Ir daudzas nianses, lai klade kļūtu par ražošanas produktu," atklāj uzņēmuma tehniskais direktors Arturs Žipris.

Ķīpsalas izstāžu zālē Rīgā no 6. līdz 9. oktobrim notika konkurss "Gada balva dizainā 2011". Liepājnieki konkursam pieteica divus savus izgudrojumus – kladi "Sandwich" un bērnu glābējsilīti.

Tā kā "Sandwich" kladi nozaga, konkursā tā nepiedalījās un netika vērtēta. Balvas pasniegšana notika ceturto reizi.

"Sandwich" kladi var izmantot kā plānotāju, tā vāki ir viegli nolokāmi un lapas maināmas pēc patikas.

"Tas ir gan traģiski, gan smieklīgi," pauž Kurzemes Biznesa inkubatora vadītājs Mārtiņš Vidzenieks. Viņš jauno uzņēmēju mierinājis: "Tās ir labas ziņas. Tas nozīmē, ka klade bija vērtīga."

Kā norāda Latvijas dizaineru savienības priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Endziņš,viņaprāt, šāda situācija izveidojusies, jo izstādes apmeklētājiem ir grūti atšķirt, kas izstādē izlikts kā eksponāts, bet ko var ņemt līdzi kā reklāmas materiālu.

"Atbildība par izstādē izliktajiem produktiem jāuzņemas pašiem uzņēmumiem. Ja apskatei plānots izlikt vērtīgus priekšmetus, iesakām tos likt stikla vitrīnā," norāda A. Endziņš. Viņš nevarēja atsaukt atmiņā gadījumus, kad no izstādes stenda nozagti eksponāti.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.