Latviju iepazīstina ar Austrijas dizainu

Dizaina festivāla "Dizains. Nākotne 2009" ietvaros 19. oktobrī, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā atklāja izstādi Austrijas dizains - inovācijas un tehnoloģija.

Līdz šim par Austrijas dizainu Latvijā zināms visai maz. Izstāde Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā demonstrēs pēdējo gadu sasniegumus Austrijas industriālajā dizainā, parādot visu plašo spektru un iespējas dizaina produktu radīšanā – no tradicionālām metodēm līdz inovācijām un jauniem tehnoloģiskiem risinājumiem produktu izstrādē. Ekspozīcija gatavota sadarbībā ar Austrijas dizaineru savienību designaustria, kas ir respektabla profesionāla organizācija.

Izstādē apskatāmi Ādolfa Losa (Adolf Loos) nacionālā dizaina konkursā godalgotie darbi. Šis konkurss ir prestižākā Austrijas dizaina skate, kas sekmē jaunradi dizainā un jauno tehnoloģisko atklājumu ieviešanu praksē. Izstādē Austrijas laikmetīgo dizainu pārstāv aptuveni 90 darbi, kā arī notiek tikšanās ar designaustria biedriem. Lai iepazīstinātu Austrumeiropu ar Austrijas dizaina sasniegumiem un iespējām, izstāde ceļo no Igaunijas uz Latviju un gada nogalē būs viens no Lietuvas un Austrijas 2009. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas sadarbības projekta noslēdzošajiem pasākumiem.

Dzīvesstils

Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.

Svarīgākais