Latvijas dizaineri piedalīsies Budapeštas dizaina nedēļā

No 30. septembra līdz 9. oktobrim Ungārijā norisināsies Budapeštas dizaina nedēļa, kurā Latviju šogad pārstāvēs dizaina objekti, ko veidojuši Rihards Funts (Rijada), Artis Nīmanis (An&Angel) un In4.

Dizaina festivāla tēma 2011. gadā būs Couleur Locale. Franču romantisma mākslas termins šogad kalpos kā Budapeštas dizaina nedēļas sauklis, atsaucoties uz Ungārijas kultūras DNS, valsts dizaina vērtībām un vizuālās kultūras unikālajām iezīmēm.

Festivāla goda viesis Polija – šobrīd tā ir arī Eiropas Savienības prezidējošā valsts – prezentēs dažus no vissatriecošākajiem Polijas modernā dizaina darbiem, lieliski papildinot šā gada programmu.

Jau tradicionāli būtiska Budapeštas dizaina nedēļas sastāvdaļa ir Ungārijas dizaina balvas apbalvošanas ceremonija un uzvarētāju un ievērojamāko dalībnieku darbu izstāde. Trešo reizi festivālā tiks pasniegta arī Dizaina menedžmenta balva.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.