Radošajā telpā Tasty atklāta izstāde Design drive-Lauku šarms

© Dāvis Valbaks F64

Šodien Radošajā telpā Tasty atklāta izstāde Design drive-Lauku šarms, kuru veidojusi Dizaina darbnīca Rijada sadarbībā ar radošo telpu Tasty. Izstāde turpina iepazīstināt ar Latvijā radītu dizainu.

Šīgada tēma akcentē dizainu, kas atrodas mijiedarbībā starp pilsētu un laukiem. „Lauku šarms” aizstāv pārliecību, ka „modernais” šodien vairs nav pilsētas noteiktais dzīves kvalitātes garants. Lauki ir ienākuši pilsētā un pilsēta ir izgājusi laukos roku darba palīdzību no koncepta līdz produktam rodas rūpnieciskais dizains.

Lauku šarms ir radies nemitīgās mainības nogurumā – tas ir atslābums informācijas pārsātinātā, mainīgā pasaulē, tā ir vēlme iegūt mieru steigā.

Lai arī dizainu var skatīt kā nākušu no industrializācijas pilsētas, tas tāpat kā daudzas lietas mums apkārt ir mainījies. Dizains nav tikai jaunu lietu formas radīšana, bet arī domāšanas plūsma, kas rada saturus. Dizains atrodas mijiedarbībā starp pilsētu un laukiem, teikts izstādes koncepcijā.

Lauku šarms piedāvā jaunu skatījumu uz lietu mijiedarbību starp pilsētu un laukiem.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.

Svarīgākais