Krievu šovmenis Kučera izsmej Rīgas lidostu; anonīms "labvēlis" lūdz zvaigzni neielaist Latvijā

Kāds Latvijas pilsonis, kurš vēlas palikt anonīms, nosūtījis iekšlietu ministram Aigaram Štokenbergam prasību iekļaut Jevgeņiju Bogoļubovu, kurš Krievijas šovbiznesā pazīstams ar pseidonīmu Oskars Kučera, to personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijas Republikā ir nevēlama vai aizliegta. Lūguma iesniedzējs pamato savu iniciatīvu ar Kučeras twitter profila ierakstiem, kas „var radīt draudus sabiedriskajai kārtībai un drošībai”.

Iesniegumā Štokenbergam pilsonis skaidro, ka Kučeras savā twitter kontā veicis ierakstus: „Rīgas lidosta - niknākā kāla gabals!!! Viņi sataisījuši 200 cilvēku rindu uz reģistrāciju! Tāda pati pie pasu kontroles!!!...", kā arī „...Es pieeju pie kontroles meitenes, saku labdien, tā glupā aita skatās un klusē!!! Jautāju: jūs krieviski runājat?... ...viņa: runāju! Es: ko tad nesveicināties? Viņa klusē un mirkšķina!!! Spēks!) ..."

Tā vēsta portāls delfi.lv

"Mani kā Latvijas pilsoni aizskar Jevgeņija Bogoļubova izteicieni par manu valsti un tautiešiem. Ir nepieņemami publiski nosaukt Rīgas lidostas strādnieci par stulbo aitu, bet Rīgas lidostu par mēsliem. Personas tiesības uz goda un cieņas aizsargāšanu paredzētas Latvijas Republikas Civillikumā un, pēc maniem uzskatiem, Bogoļubovs tās neievēro. Papildus tam, ir aizskarts arī Latvijas gods," iesniegumā iekšlietu ministram raksta vērīgais twitter lasītājs.

"Pamatojoties uz augstāk minētajiem faktiem, es secinu, ka, ierodoties Latvijā. Bogoļubovs var radīt draudus sabiedriskajai kārtībai un drošībai. Sakarā ar to, lūdzu apsvērt iespēju iekļaut Bogoļubovu to personu sarakstā, kurām ieceļošana Latvijas Republikā ir nevēlama vai aizliegta," uzstāj pilsonis.

Dzīvesstils

Mēs visi zinām par plastmasas piesārņojumu okeānos, bet jaunākie atklājumi rāda – mikroplastmasa nonāk arī uz mūsu šķīvja. Tā ir sastopama ūdenī, tējā, jūras produktos un pat augļos, un zinātnieki brīdina: šīs sīkās daļiņas ne tikai ceļo pa mūsu organismu, bet var uzkrāties arī smadzenēs un ietekmēt veselību, raksta “Food&Wine”.

Svarīgākais