Baltijas un Ziemeļvalstu dizaineri tiksies Rīgā

Šā gada rudenī Rīga kļūs par tikšanās vietu Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineriem. Sākot no oktobra divus mēnešus Rīgas Mākslas telpā notiks virkne pasākumu visdažādākajās dizaina jomās.

Sešpadsmit Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineri ieradīsies Rīgā, lai dalītos savā redzējumā par šī brīža aktuālajām tendencēm, veidojot atbildīgu un ilgtspējīgu dizainu. Dizaina profesionāļi meklēs starptautiskas un starpdisciplināras sadarbības iespējas, radošie prāti satiks uzņēmējus, un dizaina studenti tiks iedrošināti iesaistīties diskusijās par kritisku pieeju dizainam.

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumu pamatekspozīcija "Sešpadsmit soļus tuvāk" apvienos 16 dažādas inovatīvas idejas, ko arhitektūras, industriālā, modes un grafiskā dizaina pārstāvji no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Īslandes, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas veidos speciāli šai izstādei. Visi darbi būs veltīti vienai tēmai - Baltijas jūras nākotnei.

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumu programmā būs arī daudzi citi notikumi: slavenā Somijas zīmola Marimekko ceļojošās izstādes atklāšana, Ziemeļu un Baltijas valstu kompjūterspēļu veidotāju seminārs, PechaKucha Night ar karstāko dizaina tendenču prezentācijām, semināri, lekcijas, darbnīcas un performances, kas manifestē ilgtspējīga dizaina ideju.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.