Kalsnavas arboretumā svētdien notiks "Peoniju svētki"

peonija Princess Juliana © Andrejs Svilāns/Nac. botāniskais dārzs

Svētdien, 12. jūnijā no pulksten 11 līdz 16 Madonas novada "Kalsnavas arboretumā", kur atrodas viena no Latvijas lielākajām peoniju kolekcijām, notiks "Peoniju svētki".

Kā stāsta pasākuma organizatore un idejas autore Sarmīte Rukmane, tad pasākums solās būt gan izglītojošs, gan izklaidējošs. Puķu draugi varēs gūt vērtīgus peoniju audzēšanas padomus, tos solās sniegt Aldonis Vēriņš (puķkopis, selekcionārs, dr.biol.h.c., valsts emeritētais zinātnieks), Andrejs Svilāns (Salaspils botāniskā dārza direktors) un Ilga Nereta (Salaspils botāniskā dārza lakstaugu floras nodaļas asistente).

Pasākuma atpūtas sadaļā priekšnesumus sniegs Kalsnavas dāmu deju grupa "Magnolija", tautisko deju kolektīvs "Kalsnava", sieviešu vokālais ansamblis "Vīzija" un Cesvaines stīgu kvartets.

Paralēli kultūras programmai darbosies arī dažādas amatnieku darbnīcas: aušanas, klūgu pinēju, koka karošu grebšanas un peoniju zīmēšanas darbnīca.

Pasākuma programma.

Pasākuma laikā, protams, varēs apskatīt ne tikai ziedošo peoniju dārzu, bet arī skaisto arboretuma teritoriju. Kalsnavas arboretums ir lielākā dekoratīvo koku un krūmu kolekcija Latvijas austrumdaļā, tā kopējā platība 143,96 ha, no kuriem 98 ha platībā ierīkoti koku un krūmu stādījumi.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?