Latviešu dizains gūst atzinību Maskavā

Latvijas dizaineru Laimas Kaugures un Natālijas Jansones jaunākās modes un tekstila kolekcijas guvušas atzinību dzīvesstila žurnāla „Seasons of Life” organizētajā dizaina festivālā, kas 28. un 29.maijā norisinājās Maskavā.

Mākslinieču kolekcijas piesaistīja plašu apmeklētāju uzmanību un guva atzinību, vairumu prezentēto lietu iegādājās festivāla apmeklētāji. Divās dienās festivālā ieradās vairāk nekā 20 000 cilvēku.

Dizaina festivālā tika prezentēti priekšmeti mājai no Latvijas dizaina un dzīvesstila koncepta veikala „Riija”, Natālijas Jansones 2011. gada pavasara/vasaras sezonas modes kolekcija „Ruby” un Laimas Kaugures („Studio Naturals”) tekstilizstrādājumu kolekcija.

Šodien pasākuma norises vietā dizaina fabrikā „Flakons” notika īpašas mediju brokastis ar Natāliju Jansoni un Laimu Kauguri. Dizaineres Krievijas mediju pārstāvjiem stāstīja par tendencēm Latvijas modē un dizainā. Brokastis papildināja maizes ceptuves „Lāči” vadītāja Normunda Skauģa meistarklase un tradicionālās dabīgās latviešu rupjmaizes degustācija.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.