Jaunmēness Jaunavas zīmē - Mācies. Mācies. Mācies.

© Pexel.com

Kad Saule un Mēness ieiet Jaunavas zīmē un iestājas jaunmēness, zini, ka ir pienācis laiks doties atpakaļ uz skolu. Ir pienācis laiks, kad vasaras nerežīmu nomaina strukturētā un kārtību mīlošā Jaunava, zemes zīme, kurai ir svarīgi visu salikt pa plauktiņiem. Un, ja tu kaut ko nezini, tad dodies uzzināt un iemācīties. Šogad jaunmēness Jaunavā iestāsies 3. septembrī plkst. 4.55.

Jaunava mums māca sakārtot savas dzīves realitāti, ieviešot augstāko harmoniju tur, kur vakar vēl bija haoss. Šajā sezonā mums aktivizējās šīs zīmes īpašības, tai raksturīgais metodisms, sistemātisms un akcents uz detaļām. Jaunavas sezona ir revīzijas laiks, kad ir svarīgi atrotīt piedurknes un ķerties klāt pie dzīves tīrīšanas un kārtošanas darbiem. Attīrīt telpu no veciem priekšmetiem, lietām, situācijām, attiecībām, enerģijām. Roku rokā iet gan ārējās telpas sakārtošana, gan iekšējās telpas - mūsu veselības tempļa “check up” jeb ikgadējās veselības pārbaudes.

Pexel.com

Jaunava tic, ka sakārtotā vidē var izaudzēt veselīgus un auglīgus mērķus un vīzijas. Kā dārzkope Jaunava, būdama zemes zīme, sagatavo, samēslo, salaista, uzirdina augsni, lai tajā varētu sēt un stādīt jaunos projektus, par kuriem viņa rūpēsies un gādās. Jaunava zina, lai augs augtu augumā, tam jādzen saknes dziļumā un, ja saknes ir dziļas, tad pat stiprajos dzīves vējos, bargākajās ziemas naktīs un karstākajās vasaras dienās augs saglabās savu spēku un dzīvību. Un tāpat ir mums, cilvēkiem, kad esam veseli savā veselumā, kad ir sakārtota mūsu ārējā un iekšējā telpa, tad esam spēcīgi un izturīgi un gatavi iet cauri ikvienam gadalaikam, ikvienam laikmetam. Un, lai mēs zinātu, kā būt veseli savā veselumā, mums ir vajadzīgas zināšanas. Tādēļ Jaunavas sezona vienmēr iestājas kopā ar skolas gaitām.

Un arī mēs katrs šajā laikā sajūtam, saredzam, saprotam, kādas jaunas mācības tieši mums šajā mācību gadā būs svarīgi apgūt.

Būdama perfekcioniste, Jaunava mums arī atgādina, ka, ja vienmēr salīdzināsim sevi ar savu ideālo versiju, mēs nekad nepiedzīvosim patiesu laimi. Tā māca pieņemšanu, tā māca to, ka vienmēr būs kur tiekties, vienmēr varēs labāk, vienmēr būs kur augt, vienmēr būs ko jaunu mācīties, bet tajā pašā laikā tieši šobrīd, tieši tagad ar mīlestību pieņem savu tagadējo versiju. Nekritizē sevi pārāk bargi, ja šobrīd vēl neesi tur, kur gribi būt, ja haoss vēl ir tavā dzīvē, bet gan caur sirds telpu sāc soli pa solim motivēt sevi sirdsdisciplīnai. Atkārtošana ir pamatu pamats ikvienu jaunu zināšanu integrācijai. Mums ir svarīgi dot laiku un veikt regulārās, atkārtotas rīcības, lai mēs patiesi integrētu jaunās mācības, prasmes un tehnikas, ko apgūtam, lai celtu savu dzīves kvalitāti.

Pexel.com

Atceries par dārzkopību?! Kura tava dzīves sfēra šobrīd prasa vislielākās rūpes? Kurā tava dārza dobē ir saaugušas nezāles vai tieši pretēji, viss ir izkaltis, jo neesi lējis ūdeni? Veselības dobē? Attiecību dobē? Finanšu dobē? Karjeras dobē? Tavas ticības dobē? Efektīva prakse ir rakstīšana. Saraksti, kādas “dobes” veido tavu dzīves dārzu. Kādu tu vēlies redzēt katru no tām? Raksti detalizēti, raksti precīzi, raksti skaidri, kā Jaunavai patīk. Un tad blakus uzraksti, kā šobrīd izskatās katra tavas dzīves “dobe”. Kā trešo uzraksti vismaz trīs soļus pie katras “dobes”, kādas jaunas rīcības tu vari ieviest, lai tās sāktu tapt par tavām sapņu dobēm. Atceries, nekas nenotiks tāpat. Bet viss sākas ar ideju, nodomu. Ir skaidri jānoformulē tas, ko tieši tu gribi, kam atsaucas tava sirds, dvēsele, augums. Un, lai ideja iesakņotos zemē, tev ir jāvirza sava enerģija turp, jāveic apzinātas, regulāras rīcības un jāvelta laiks. Laiks mūsu ideju pārvērš dzīvā realitātē. Tu taču zini, ka pavasarī ražu nevāc?! Pavasarī sēj, vasarā kopj, rudenī vāc, ziemā atpūšas. Un tā arī mūsu dzīvei iet cauri šis mūžīgais laika ritējums.

Pexel.com

Katrai idejai, domai, vīzijai, sapnim, projektam un arī tev ir jāiziet visi četri gadalaiki un tad atkal no sākuma, bet jau no cita līmeņa.

Jaunava ir dievietes zīme. Šī dievišķi sievišķā enerģija mums atgādina arī par mūsu katra iekšējo dziednieku, par mūsu katra spēju pašdziedināties, atgriezt sevi veselumā un savienoties ar savu dievu vai dievieti. Mēs katrs nesam sevī daļiņu dievišķā, un Jaunava kā seno zināšanu glabātāja par pirmsākumu pirmsākumiem mums atgādina, ka esam nākuši no viena avota, no viena veseluma, no vienas dievišķās Mīlestības. Atminoties to, mēs atminamies sevi, savu spēku, savu patiesību, arī savu žēlsirdību un līdzjūtību. Jaunava mums māca, ka mēs katrs esam nācis šajā pasaulē, lai caur savām prasmēm un talantiem kalpotu kopējās cilvēces izaugsmei. Bet pirms mēs atminamies, apzināmies savas talantu dāvanas, mums tās ir jāmeistaro, jāintegrē sevī, tām ir jākļūst par mūsu identitāti, un tikai tad mēs varam tās sniegt tālāk citiem. Vienmēr ir jāsāk ar sevi. Tava dāvana citiem vispirms ir dāvana tev pašam. Kā Māte Terēze ir teikusi: “Ja gribi izmainīt pasauli, ej mājās un sāc ar sevi.” Jaunavas augstākās vibrācijas ir līdzjūtība, labestība, uzticība, atbildība, nosvērtība, tīrība, miers, sirdsdisciplīna, kārtība, pedantisms, mīlestība uz detaļām, altruisms un mūžīga vēlme pilnveidoties un mācīties. Bet katrai zīmei ir arī zemākās vibrācijas. Jaunavai tās ir skepticisms, pieķeršanās sīkumiem, sīkumainība, pārlieks prasīgums, tieksme kritizēt, biklums, mantkārība, darbaholisms, aukstums, pat cietsirdība.

Sajūtot, kurās vibrācijās šobrīd esi šajā Jaunavas sezonā, atpazīsti tās un virzi savu enerģiju, lai tās celtu uz augstākajām vibrācijām.

Mēs esam enerģija. Piesaistām tās vibrācijas, kas ir mūsos pašos. Jaunmēness Jaunavā ir laiks, kad rakstīt mīlestības vēstules sev par visām dāvanām, kuras tu vēlies sniegt pasaulei. Ir pienācis laiks izrādīt līdzjūtību pret sevi. Ir pienācis laiks izrādīt līdzjūtību pret citiem. Ir pienācis laiks noteikt veselīgas robežas gan ar sevi, gan citiem. Pirms tu otram pasaki JĀ, paskaties, vai tajā brīdī nepasaki sev NĒ. Tev ir jābūt gatavam pateikt JĀ lietām, kas ir svarīgas, nozīmīgas tev, un NĒ, bez vainas apziņas, lietām, kas atņem tavu enerģiju un nav tavas patiesās dāvanas.

Pexel.com

Šajā Jaunavas sezonā sakņojies zemē, savienojies ar zemes elementu, lai skaidri sajustu savas saknes, savas robežas, savu spēku, savu atbildību. Jaunava atgādina, ka mūsu laikam šeit uz zemes ir noteikts nogrieznis, noteikts laika sprīdis. Un tas, ko tu paveiksi, izdarīsi, izmeistarosi šajā dzīves laikā, ir arī viens no svarīgākajiem tavas dzīves uzdevumiem. Dari to, ko mīli, bet lai tas, ko tu mīli, mīl arī tevi. Viss balstās uz došanas un ņemšanas harmonijas līdzsvaru. Dod citiem, bet dod arī sev. Ņem savu dzīvi droši. Ņem atbildīgi. Ņem ar darbu. Ņem ar mīlestību. Un mācies, Mācies, MĀCIES!

Svarīgākais