13 kultūras pasākumi līdz 7. jūnijam, apmeklējami bez maksas

Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, leļļu teātris, pikniks ar suni Funi un Bērnu dienas festivāls.

Jauna vieta sabiedrībā aktuālām tēmām

Publicitātes foto

Ceturtdien, 30. maijā, plkst. 18.00 radošajā kvartālā “Provodņiks” (Ganību dambī 63, Rīgā) līdz ar vasaras ārtelpas sezonu tiek atklāta jauna, mākslai paredzēta telpa - Provodņika Skatlogu galerija. Tā tiks atklāta ar mākslinieces Baibas Ābelītes (attēlā) izstādi “Kultūrslānis”.

Provodņika Skatlogu galerija paredz pastāvīgu vietu konceptuāliem, vietai specifiskiem (site-specific) darbiem, pievēršot uzmanību sabiedrībā aktuālām tēmām, kā arī veicinot ideju apmaiņu, starpdisciplināru un eksperimentālu pieeju mākslas vidē.

Publicitātes foto

“Neviena jauna lieta šajā pasaulē nerodas bez iemesla - fiziska vai informatīva. Jebkas no zemes radīšanas brīža ir viens vienīgs turpinājums kaut kam jau pastāvošam.

Šis fenomens ir attiecināms uz kultūras slāņiem. Jebkāda darbība, kura izceļ pagātnes sasniegumus un spēj tos apvienot ar mūsdienu inovācijām un redzējumu, ir pelnījusi nelielu daļu no vēsturiskās lietu secības spozmes. Šajā nelielajā, atvēlētajā laika sprīdī centāmies rast ieskatu Rīgas apkaimē Sarkandaugavā, kuras viena no pērlēm ir kādreizējā rūpnīca “Provodņik”, transformējusies kā radošās industrijas centrs,” stāsta galerijas dibinātāja Annija Marija Silanagle.

Publicitātes foto

Galerija būs apskatāma katru dienu bez darba laika teritorijas ziemeļu daļā pie ieejas A. Apmeklējums bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.