Saeimas namā atklās fotogrāfiju izstādi "Ukraina. Kara hronika"

© Kaspars Krafts/MN

Saeimas nama Lielajā vestibilā ceturtdien atklās fotogrāfiju izstādi "Ukraina. Kara hronika", LETU informē parlamenta Preses dienests.

Izstādīto fotogrāfiju autori ir divi ukraiņu fotožurnālisti - Makss Levins un Jans Dobronosovs. Levins bija portāla "LB.ua" reportieris. Viņš 40 gadu vecumā gāja bojā pēc diviem apzināti raidītiem krievu šāvieniem 2022.gada martā netālu no Kijivas. Mantojumā viņš atstāja fotogrāfijas, kurās dokumentētas pirmās kara dienas. Dobronosovs ir portāla "Telegraf.ua" fotogrāfs. Viņš dokumentē cilvēku stāstus kopš pirmajām pilna mēroga iebrukuma dienām.

Saeimas nama Balsošanas zālē būs aplūkojama ekspozīcija "Ukrainas diplomātiskās dāvanas Saeimai". Ekspozīcijā aplūkojamas diplomātiskās dāvanas, kuras gadu gaitā saņēmuši Latvijas parlamentārieši no Ukrainas amatpersonām un tautas. To vidū ir gan dāvanas ar tautiskiem motīviem, gan tādas, kas vēsta par 20.gadsimta notikumiem.

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa (P). "Tieši šobrīd, kad atbalsts Ukrainai sāk apsīkt, ir vajadzīgs jauns cerības un atbalsta grūdiens. Ja Krievija savu ceļu bruņo asiņainos melos, tad Ukraina liek pretī patiesību, kuru tvērusi fotogrāfija," pauž Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Tāpat klātesošos uzrunās deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Jānis Skrastiņš (JV) un Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols.

Dzīvesstils

Kartupeļi “au gratin” ir iepriekš vārītu kartupeļu šķēles, kas vārītas krējumā un pārklātas ar sieru, kas veido gratīnu. Savukārt gratin dauphinoise ir ēdiens, kas gatavots no plānās šķēlītēs sagrieztiem iepriekš termiski neapstrādātiem kartupeļiem, kas tiek pagatavoti krējumā.