Pētījums: Ja sieviete skaistāka par vīrieti, viņu attiecības ir apdraudētas

Britu zinātnieki noskaidrojuši, ka pāros, kur sievietes vizuālais skaistums ievērojami pārspēj vīrieša pievilcību, varbūtība izšķirties ir ļoti augsta, raksta Daily Mail.

Savukārt, ja vīrietis ir skaistāks par sievieti, attiecībām tas netraucējot.

Zinātnieki no Stirlingas, Česteras un Liverpūles nofotografējuši vairāk nekā simts pārus, kur dažiem attiecības uzsāktas tikai pirms pāris mēnešiem, bet citiem ilgst jau vairākus gadus. Katra sieviete un katrs vīrietis tika vizuāli novērtēts, un rezultātā secināts, – ja sieviete ir daudz skaistāka par vīrieti, to attiecības ilgst vien pāris mēnešus.

«Sanāk, ka tieši sievietes nosaka, vai turpināt attiecības,» sacījis pētnieks Robs Bariss (Rob Burriss). Viņš piebildis, ka skaistas sievietes saprot to, ka viņu priekšā ir liela izvēle, viņas ir par sevi pietiekami pārliecinātas, lai pārtrauktu attiecības, kuras sevi ir izsmēlušas.

«Skaistas sievietes vispār dod priekšroku īslaicīgām attiecībām. Viņas vairāk sliecas uz to, lai virzītos tālāk,» uzskata Bariss.

Pētnieks pieļauj, ka, iespējams, šādas attiecības bieži vien tiek pārtrauktas greizsirdības uzplūdumu dēļ, ko rada ne tik izskatīgais un pārliecinātais vīrietis.

Pētījumā secināts arī tas, ka cilvēki tiecas saistīt savu likteni ar tādiem partneriem, kuru sejas vaibstu simetrija līdzinās viņu sejas simetrijai.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?

Svarīgākais