Vērts apmeklēt

Laikabiedriem 90

Publicitātes foto

Dzejnieka Imanta Ziedoņa 90. dzimšanas dienā, kas bija 3. maijā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā) apmeklētājiem atvērta tematiskā krājumu izlase “Laikabiedriem 90. Imants Ziedonis un Ojārs Vācietis”.

Audioierakstā ir iespēja noklausīties LNB darbinieku izvēlētos un ierunātos Imanta Ziedoņa dzejas un īsprozas tekstus, kurus var dzirdēt ne tikai krājumu izlases apmeklētāji, bet arī LNB “SoundCloud” konta un “Spotify” LNB “Klausītavas” klausītāji.

Lasītavā iespējams aplūkot Imanta Ziedoņa (1933-2013) un Ojāra Vācieša (1933-1983) grāmatas, pirmizdevumus un tulkotos darbus, ex-librus, fotogrāfijas, vēsturiskas liecības rokrakstā, tajā skaitā dzeju, ko viens otram sirsnīgās draudzības laikā ir veltījuši abi dzejnieki. Aplūkot un paņemt rokās ir iespējams abu sarakstīto grāmatu pirmizdevumus, bibliogrāfijas, atdzejotās un dažādās valodās tulkotās grāmatas. Vitrīnās var aplūkot materiālus no LNB Konrāda Ubāna Mākslas lasītavas un Reto grāmatu un rokrakstu lasītavas. Krājumu izlase aplūkojama būs arī 13. novembrī, kad atzīmēsim Ojāra Vācieša deviņdesmitgadi.

Izstāde sniedz kopskatu par dzejnieku dzīvi un daiļradi, parādot viņus kā vienaudžus un draugus. Abi ne vien apmainījušies vēstulēm, bet rakstījuši viens otram arī veltījuma dzejoļus. Viņi ir vienā gadā dzimuši, vienā laikā auguši, nobrieduši un vienoti dzejā.

LNB pasākumi maijā, pieminot Imantu Ziedoni:

  • 3.05.-4.12. LNB tematiskā krājumu izlase “Laikabiedriem 90. Imants Ziedonis un Ojārs Vācietis - 90” LNB Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā) ar LNB darbinieku dzejas un īsprozas lasījumiem (audioformātā);
  • 3.05.-16.05 LNB ātrijā Ziedoņa muzeja veidota ceļojošā izstāde “Es atkal neatvados”;

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā