Neatkarīgā iesaka: kultūras pasākumi līdz 21. aprīlim, apmeklējami bez maksas

Vērts apmeklēt

Saruna pirms pirmizrādes

Publicitātes foto

Otrdien, 18. aprīlī, plkst. 17.00 topošajā laikmetīgās mākslas telpā “Kurtuve”, kā arī tiešraidē gaidāma Valmieras teātra rīkota saruna “Covid-19” kā sabiedrības spogulis, un ko tas mums iemācījis”.

28. aprīlī Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums “Burbulis”, gaišuma un humora terapija pēc diviem Covid-19 zīmē aizvadītiem gadiem. Lugu un izrādi veido Regnāra Vaivara (attēlā) un aktieru intervijas ar ārstiem, rezidentiem, medmāsām, sanitāriem, brīvprātīgajiem, pacientiem, vakseriem un antivakseriem, kuri šos divus gadus pavadīja slimnīcu Covid nodaļās visā Latvijā.

Lai runātu par šā laika ietekmi uz katru no mums un to “nepaslaucītu zem tepiķīša” kā nebijušu, 18. aprīlī norisināsies saruna “Covid kā sabiedrības spogulis, un ko tas mums iemācījis”, piedaloties gan medicīnas nozares pārstāvjiem, gan izrādes ansamblim.

Izrāde ir raibs piemineklis mūsu medicīnas darbiniekiem un mums, viņu pacientiem, lai mēs beidzot varētu pasmaidīt par šo laiku, par sevi šajā laikā, lai smaidot tiktu vaļā no bailēm. Par to arī saruna.

Sarunas galvenie temati:

- karojošās nometnes - vakseri un antivakseri;

- pandēmijas ietekme uz cilvēku mentālo veselību;

- gūtās mācības;

- vai Covid-19 ir uzvarēts.

Sarunā piedalīsies: ārsts gastroenterologs Anatolijs Danilāns, Vidzemes slimnīcas infektoloģe Anna Miranovska, aktieri no izrādes “Burbulis” ansambļa - Inese Ramute, Rihards Jakovels un Kārlis Dzintars Zahovskis. Sarunu moderēs izrādes režisors Regnārs Vaivars.

Sarunu iespējams apmeklēt un tajā piedalīties klātienē, piesakoties pa tālruni 64207335 vai e-pastā: kase@vdt.lv, kā arī pieslēgties tiešraidei Valmieras teātra “Facebook” lapā un portālā “lsm.lv”.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Kāpostu lapu un lapu kāpostu zaļumi veido garšīgu kombināciju šajā veselīgajā, garšīgajā garnīrā, kur zaļumi ir apvienoti ar olīveļļu, ķiplokiem, sāli, melnajiem pipariem un citronu sulu, lai garšotu un piešķirtu aromātu. Tas ir izcils veids, kā ēst dārzeņus.

Svarīgākais