4.lapa

Elīna un Vestards Šimkus Lielajā Piektdienā

Publicitātes foto

Dzintaru koncertzāle aicina uz Lielās Piektdienas koncertu piektdien, 7. aprīlī, plkst.19.00, kurā ar garīgās mūzikas programmu uzstāsies spožais mūziķu pāris, soprāns Elīna Šimkus un pianists Vestards Šimkus.

Koncertprogramma pievērsīsies Kristus laika ciešanu noslēpumam, reizē paužot ticību, cerību un mīlestību.

Koncertā skanēs Dievmātei veltītās lūgšanas, kuras sacerējuši romantisma laikmeta komponisti Kamils Sensānss, Pjetro Maskanji, Edvards Grīgs, Šarls Guno, kā arī jūrmalnieks, sakrālās mūzikas lielmeistars Rihards Dubra. Apgarotais lūgšanas teksts šajos skaņdarbos uzplaucis dievišķā daiļumā, radot klausītājiem dvēseles mierinājumu. Gabriela Forē Pie Jesu no Rekviēma ir kā nāves šūpuļdziesma, par aiziešanu vēstot gaišā un intīmā noskaņā.

Grezns skaistums un spēcīgi kontrasti caurstrāvo Fransisa Pulenka sakrālo lieldarbu “Stabat Mater”. Soprāna solo daļa “Vidit suum” ir opusa emocionālais centrs, kurā Dievmāte ierauga un pārdzīvo sava dēla Jēzus Kristus nāvi.

Koncertā skanēs arī klavieru solo “Vexilla regis” no Ferenca Lista “Via Crucis” - vokālinstrumentālā cikla, kurā Lists pievērsies baznīcas mūzikas tradīcijām un 14 Krusta ceļa pieturām. Būs iespēja dzirdēt Johana Sebastiāna Baha trīs korāļprelūdijas Feručo Buzoni pārlikumā klavierēm un Vestarda Šimkus skaņdarbu “Miera saviļņots”. Tas tapis 2022. gadā pēc Biaricas Starptautiskā Pianistu festivāla pasūtījuma un veltīts Ukrainas tautai tās cīņā pret Krievijas agresiju.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā