Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. līdz 31. martam

6.lapa

Raimonda Paula koncertuzvedums “Sveiks, Marģeri!”

F64

Atzīmējot Starptautisko teātra dienu, 27. martā plkst.16.00 un 19.00 Latvijas Radio 1. studijā notiks koncertuzvedums “Sveiks, Marģeri!”, kas ir Maestro Raimonda Paula veltījums komponistam, kultūras darbiniekam un vienai no 20. gadsimta spilgtākajām Latvijas kultūras personībām - Marģerim Zariņam.

“Marģeris Zariņš bija izcils komponists un rakstnieks ar izteiktu humora izjūtu. Pats mākslinieks mēdzis jokot, ka mūzika esot viņa sieva, bet literatūra - “mīļākā”. Viņš ir palicis daudzu cilvēku atmiņās gan ar paveikto latviešu kultūrā, gan ar to, ka mīlējis bohēmu. Manuprāt, Marģeris Zariņš ir personība, par ko nedrīkst aizmirst, tādēļ par viņu ir jāpastāsta plašāk,” tā par koncertuzveduma ideju stāsta Maestro Raimonds Pauls, kurš atzīst, ka arī viņam pašam Marģeris Zariņš ir liela autoritāte.

Koncertuzveduma “Sveiks, Marģeri!” saturu veido ne vien Marģera Zariņa melodijas Raimonda Paula apdarē, bet arī fragmenti no Marģera Zariņa stāsta “Didrika Taizeļa brīnišķīgie piedzīvojumi”. Šķiet, tieši Taizeļa tēlā autors iekodējis daļu no sevis - asprātīga un vitāla bohēmista tēlu.

Koncertuzvedumā piedalīsies aktieri Dace Bonāte, Juris Bartkevičs, Raimonds Celms (attēlā) un Ieva Aniņa.

Mūziķi - Maestro Raimonds Pauls (klavieres), Gidons Grīnbergs (vijole), Valdis Zilveris (akordeons), Andris Grunte (bass), Māris Briežkalns (bungas).

Koncertuzveduma režisors - Edmunds Freibergs. Producenti - Māra Eglīte un Māris Briežkalns.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvesstils

Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.

Svarīgākais