****

Publicitātes foto

Māra Zālīte Likteņdārzā

Sestdien, 11. martā, plkst. 13.00 Likteņdārza jaunajā Saieta namā uz sarunu aicina latviešu dzejniece, dramaturģe, sabiedriskā darbiniece, kā arī “Kokneses fonds” padomes locekle Māra Zālīte.

Diskusijas ar klātesošajiem vadīs Broņislavas Martuževas fonda “Rakstītāja” vadītāja Anna Egliena.

“Man ar šo projektu, ar Likteņdārzu ir ļoti personīgas attiecības. Arī mana ģimene ir daļēji palikusi Sibīrijā, es tur esmu dzimusi,” saka Māra Zālīte (attēlā), piebilstot, ka dārzu uz salas Daugavas vidū radīt palīdzējuši ļoti daudzi ļaudis Latvijā un ārpus tās. “Likteņdārzs vēl arvien tiek pilnveidots un augt tas var vienīgi uz nākotni. Ja cilvēki paši redz, kā top Likteņdārzs, ja paši piedalās, piemēram, stādot kokus, atvedot pelēku laukakmeni vai ziedojot naudu, rodas līdzdalības prieks. Likteņdārzs kalpo kā piemiņas, mierinājuma un apskaidrības vieta, piesaistot arī pasaules sabiedrības uzmanību mūsu vēsturei, kultūrai un šodienai. Mums, latviešiem, ir svarīgi katru no zudušajām dvēselēm atrast un pieminēt, lai arī cik ilgus gadus tas prasītu.”

Pasākums būs ceturtais sarunu cikla “Tikšanās ar personībām” ietvaros. Pirmajā 2022. gada 25. novembrī sarunās satikās divi Atmodas laika līderi - diplomāte, mākslas zinātniece Sandra Kalniete un pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns. Savukārt otrajā notikumā 2023. gada 21. janvārī apmeklētājiem bija iespēja satikt uzņēmēju un grāmatu izdevēju Viju Kilbloku, bet trešajā, 2023. gada 11. februārī - mākslas vēsturnieku un gleznotāju Imantu Lancmani. Video ieraksti no sarunām pieejami Likteņdārza “Youtube” kanālā. Regulārās sarunu tikšanās ļauj Likteņdārza apmeklētājiem klātienē iepazīt cilvēkus, kuri devuši nozīmīgu pienesumu Latvijas kultūrā, politikā, zinātnē un citās jomās, vienlaikus baudot 2022. gada augustā atklātā Likteņdārza Saieta nama radošo un vēstures caurvīto atmosfēru.

“Tikšanās ar personībām” pasākumi ir bez maksas.

Likteņdārza apmeklētāji var sniegt ziedojumus dārza uzturēšanai un izaugsmei.

2022. gada 18. augustā atklātais Saieta nams ir viens no centrālajiem objektiem Likteņdārzā un tas ir jauns kultūras un sabiedriskās dzīves centrs visā Aizkraukles novadā. Projekta autors ir arhitekts Andris Kronbergs un SIA “Arhis Arhitekti”. Ēka telpiski veidota kā kalns vai tilta aizsākums, simboliski atainojot Likteņdārza ideju - no pagātnes uz nākotni. Līdz ar Saieta nama uzbūvēšanu īstenojies Kokneses fonda sen lolots mērķis - radīt modernu un arhitektoniski augstvērtīgu celtni, kas dod iespēju Likteņdārzam darboties visu gadu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā