Četri paņēmieni, kā piespiest sevi vingrot

© f64

Ja gribat atbrīvoties no liekā svara un iegūt slaidu un tvirtu augumu, bet nespējat sevi motivēt regulāri apmeklēt sporta zāli, piedāvājam ļoti vienkāršus un efektīvus paņēmienus, kas, iespējams, cīņā pašam ar sevi varētu palīdzēt.

1. problēma: nu ļoooti negribas iet uz sporta zāli...

Viens iemesls: dabisks slinkums.

Risinājums: atrodiet savus vecos džinsus, ievelciet vēderu un mēģiniet tos aiztaisīt. Ar tiem staigājiet visu dienu – sēdiet, guliet, tikai nevelciet nost! Jau vakarā sapratīsiet, ka ir pēdējais laiks sākt apmeklēt sporta zāli... Taču rīkojieties pēc šādas shēmas: nekādā gadījumā neizvēlieties vienreizējo sporta zāles apmeklējumu – šis ceļš ved uz nekurieni. Iegādājieties uzreiz mēneša vai pat divu mēnešu abonementu – jūs būsiet spiesti vingrot, jo būs žēl naudu izmest vējā. Ieradums regulāri apmeklēt sporta zāli izstrādājas apmēram pusotra mēneša laikā. Tāpēc galvenais ir tikai sākt!

Otrs iemesls: nav laika.

Risinājums: patiesībā tā ir ērta atruna, kas diezgan veiksmīgi ļauj izvairīties no fiziskām aktivitātēm. Laiku veselības uzlabošanai var atrast vienmēr! Ir taču sporta klubi, kas darbu sāk jau agri no rīta un strādā līdz pat vēlam vakaram, un šādā darba laikā iekļauties var pat ļoooti aizņemti cilvēki. Vajadzētu tikai atcerēties, ka pūcēm lielāku gandarījumu varētu sniegt nodarbības vēlās vakara stundās, savukārt cīruļiem uz sporta klubu vajadzētu doties pašā rīta agrumā, lai fiziskā slodze ietu vienā ritmā ar bioloģisko pulksteni.

2. problēma: lielas fiziskās slodzes nepanesība

Iemesls: vāja fiziskā sagatavotība.

Risinājums: protams, deju un stepa aerobika, šeipings un bodibaiks prasa labu fizisko sagatavotību, un šādas nodarbības varētu būt par grūtu cilvēkam, kurš pirmo reizi nokļuvis sporta zālē vai nav sportojis ilgus gadus. Tāpēc šajā situācijā ieteicams sākt ar jogu vai pilatēm. Stiepšanās un vienmērīga visa ķermeņa muskuļu stiprināšana, pirmkārt, iemāca pareizi elpot. Un, otrkārt, tas ļauj kļūt lokanākiem, tādējādi pakāpeniski sagatavojot arī ritmiskākām sporta nodarbībām.

3. problēma: sportot ir garlaicīgi

Iemesls: ir izvēlēts temperamentam neatbilstošs sporta veids.

Risinājums: šāda problēma parasti skar ļoti enerģiskus cilvēkus, kuri izvēlējušies nodarbības, kur vairāk jākoncentrējas uz ieelpu un izelpu, uz savām iekšējām sajūtām. Aktīvajiem šādas nodarbības rada izjūtu, ka nekas nenotiek, ka tā ir velta laika kavēšana, ka sportošana ir garlaicīga. Viņiem atbilstošāka ir ritmiska un skaļa mūzika un ātrs vingrojumu temps, kas ļaus sajust, ka laiks sporta zālē tomēr nav pavadīts velti.

4. problēma: vāja ritma izjūta, nespēja atkārtot kustības

Iemesls: grupu nodarbībās ir precīzi jāatkārto trenera rādītās kustības, bet, ja jūs to nespējat, šādas aktivitātes nedod vēlamo gandarījumu.

Risinājums: sinhronas kustības pieprasa deju un stepa aerobika, tāpēc izvēlieties ko citu, piemēram, pilates vai jogu, padomu dod bodybuild.ru speciālisti. Protams, arī šajās nodarbībās kustības mēdz būt sarežģītas, taču temps ir ievērojami lēnāks, un tas ļauj kustības iegaumēt, atcerēties un izpildīt.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?