Latvijas dizaina mēnesī "Stockmann" varēs iegādāties vietējo dizaineru izstrādājumus

Ir noslēgusies atlase Latvijas dizaina mēnesim, kas sāksies 1. novembrī, kad tirdzniecības centrā Stockmann līdzās pasaules slaveniem zīmoliem būs iespējams iegādāties 30 vietējo dizaineru sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbus, aksesuārus, kā arī mājas lietas.

Pirms gada Latvijas dizaina mēnesis Stockmann kļuva par pirmo projektu Latvijā, kas deva iespēju vienviet līdzās pasaules slaveniem zīmoliem iegādāties Latvijas labāko dizaineru radītās lietas. Pircēju interese par Latvijas dizainu izrādījās pārsteidzoši liela, tādēļ tika nolemts šo projektu atkārtot arī šogad. Lai nodrošinātu maksimāli augstu Latvijas dizaina mēnesī piedāvāto preču kvalitāti, tika rīkota rūpīga atlase. Patīkamus pārsteigumus pircēji var gaidīt visās preču grupās.

Sieviešu apģērbu nodaļā savas jaunākās kolekcijas piedāvās pagājušajā gadā jau iecienītie dizaineri Natālija Jansone, Anna Led un Aleksandrs Pavlovs (Frazzo), kuriem šogad pievienojusies Londonā dzīvojošā Keita, salīdzinoši jaunais, bet jau atzinību pasaulē izpelnījušais modes nams Narciss (dizainere Alise Trautmane) un modē atgriezušais Bruno Birmanis ar zīmolu Bruni. Tie būs eleganti un izteiksmīgi sieviešu apģērbi Latvijas modei raksturīgajos toņos kā ikdienai, tā svētkiem.

Jaunums ir Latvijas dizaineru līdzdalība vīriešu apģērbu nodaļā. Šeit varēs iepazīt zīmola Salt (dizainere Indra Salcēviča) oriģinālos modeļus un Bruno Birmaņa zīmola Bruni klasisku vīriešu kreklu kolekciju, kas pārsteidz ar izsmalcinātu kvalitātes un stila izpratni. Šogad Latvijas dizaineri radījuši lietas arī jauniešiem - izaicinošas un spilgtas apģērbu kolekcijas piedāvās jauniešu vidū jau iecienītie jauno dizaineru modes zīmoli QooQoo un Hypnosis. Tie ir jauna koncepta apģērbi, īpaši veidoti unisex modeļi ar pamanāmiem akcentiem visiem, kas modē meklē ko neparastāku.

Bērnu apģērbu nodaļā līdzās pagājušajā gadā jau iecienītajiem bērnu apģērbu zīmoliem Zaza Couture un Something Cosy, kas piedāvā krāsainu, dzīvespriecīgu un omulīgu apģērbu mazajiem, būs pieejami Cherry Bloosom Kids svinīgie bērnu apģērbi un A&L Kids dabīgo apģērbu sērija.

Latvijas dizaina mēnesī būs iespējams iegādāties arī plaša spektra Latvijā radītus aksesuārus gan sievietēm, gan vīriešiem - dāmu vidū jau iecienītos Sock Box un SA Moda zeķu izstrādājumus, zīmola ZoFA jaunāko apavu kolekciju, Buduart neparastās, sievišķīgās somas, Cinnamon adījumus utt.

No gludināmiem dēļiem līdz koncepta dizaina traukiem, no ekoloģiskas gultas veļas līdz sociālā dizaina produktiem - tas viss vienkopus būs mājas lietu nodaļā. Jau labi zināmie An&Angel, Munio Candela un Purpurs, kā arī daudzi pavisam jauni vārdi, kas jau spējuši pierādīt savu kvalitāti. Šogad īpaši pārsteidz lielais skaits pašmāju ētiskā un dabai draudzīgā dizaina pārstāvju.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.

Svarīgākais