Festivāls "DizainsNākotne 2010" turpinās Rīgā

© publicitātes foto

Festivāls "DizainsNākotne 2010" ar izstāžu atvērto durvju dienu, izstādēm un lekcijām no 8.oktobra turpinās Rīgā.

Festivāla programmā Rīgā akcentēs grafisko dizainu.Kā zināms plakātu dizainam Latvijā ir bagātas tradīcijas, interesentiem tiek piedāvāta iespēja iepazīties ar citu Eiropas valstu sasniegumiem šajā jomā. Uz Rīgu atceļojusi Igaunijas laikmetīgā plakāta izstāde un Lietuvas starptautiskā kaligrāfijas konkursa darbu ekspozīcija.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas skatlogos būs skatāma izstāde “Māksla+Komunikācijas. Arhīvs.", kurā apskatāma jauno mediju kultūras centra-RIXC, rīkoto festivālu grafiskā identitāte desmit gadu griezumā, savukārt LNB izstāžu zālē skatāma Spānijas kultūras plakātu izstāde.

Viens no interesantākajiem festivāla notikumiem būs "Copy Create" izstādes un jaunā Latvijas dizaina veikala RIIJA atklāšana, Tērbatas ielā 6/8.

Savdabīgs “Iemetiens vannā” - dizaina izstāde būs apskatāma Vannu fabrikā PAA, Ūnijas ielā 12a.

8.oktobrī Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks arī starptautiska konference "Dizains cilvēcei", kurā runās par dizaina iespējām globālu jautājumu risināšanā. Savā pieredzē dalīsies lektori no Lielbritānijas, Lietuvas un Latvijas. Tematiski cieši saistīta ar konferenci ir arī EIDD - Design for All Europe dalībvalstu ikgadējā reģionālā tikšanās. Tās dalībnieki runās par dizaineru iespējām un atbildību vides, produktu un pakalpojumu pieejamību katram.

11.oktobrī,Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas izstāžu zālē, K. Valdemāra ielā 139 tiks atklāta Austrijas grāmatu grafikas izstāde “Illustre”.

Dizaina Dienu atklājumi šogad būs jauns dizaina rajons Brīvības un Dzirnavu ielas krustojumā, kur savu programmu piedāvās tuvumā esošie dizaina saloni - CasaNostra, Boffi, INRE Scandinavian Design.

Novembra pirmajā nedēļā festivāla pasākumus noslēgs Latvijas Modes fonda rīkotais Latvijas Dizaina mēnesis u./v. Stockmann, savukārt Latvijas dizaina pionierim veltītās izstādes "Ādolfam Irbītim 100" atklāšana (4.novembrī) un seminārs "Irbīša lasījumi" par Latvijas dizainam tuvām tēmām(5. novembrī) notiks Dekoratīvās Mākslas un dizaina muzejā,Skārņu ielā 10/20.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.

Svarīgākais