Latviešu dizaina mēbeles Parīzes izstādē "Meuble Paris 2010"

Stanislav Katz "Četru vāžu skapītis" © Stanislav Katz

Tikko no Parīzes lielākās mēbeļu izstādes Meuble Paris, kas septembra sākumā norisinājās paralēli izstādei MAISON&OBJET, ir atgriezusies viena no Latvijas dizaina mēbeļu kompānijām R&F DESIGN, kura kopā ar citu Latvijas kompāniju KATZ savus produktus izrādīja Loft mēbeļu hallē.

Izstādē tika prezentēta jau Latvijā atzinību un popularitāti ieguvusī R&F DESIGN mēbeļu kolekcija, kuras dizaina autors ir Aigars Meždreijs un kas ar neparastajām mēbeļu formām spilgti izcēlās uz citu izstādē pārstāvēto, pārsvarā tradicionālo kolekciju fona, raisot lielu interesi apmeklētāju vidū.

Industriālais dizainers Stanislav Katz ir veidojis unikālas mēbeles, kas ar savu dizainu ir īpašas un izceļas starp citu dizaineru veidotajiem darbiem. Katrs viņa radītais darbs ir atraktīvs un ir veidots kā akcents interjērā. Katz manipulē ar mēbeļu formu un funkcionalitāti. Melnais "Četru vāžu skapis" ir viens no tādiem projektiem, kurš ir vienkāršs, funkcionāls un elegants. Šīs mēbeles skaistums slēpjas tajā, ka līdz brīdim, kamēr tas netiks atvērts, neviens pat neiedomāsies, ka tas ir nevis vienkāršs dizaina priekšmets, bet gan funkcionāls skapis.

Kā apliecinājums R&F DESIGN produktu piemērotībai Francijas tirgum bija jau pirmajā izstādes dienā pārdotie visi eksponētie mēbeļu paraugi. R&F DESIGN no izstādes organizētājiem ir saņēmis uzaicinājumu piedalīties arī nākošajā izstādē 2011.gada janvārī.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.

Svarīgākais