Latvijā sāksies starptautisks velobrauciens

No šodienas līdz 20.augustam notiks starptautisks velobrauciens no Carnikavas novada Latvijā līdz Hādemestes pašvaldībai Igaunijā.

Velobrauciens tiek organizēts, lai popularizētu un iepazītos ar Latvijas un Igaunijas kopprojekta "Zilā karoga prasību nodrošināšana Baltijas Jūras reģionā" rezultātā izveidoto pludmales.

Brauciena laikā tā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Carnikavas, Saulkrastu, Salacgrīvas, Audru un Hēdemēstes pašvaldībās izveidotajiem pludmales objektiem.

Velobrauciens šodien sāksies Garciemā, kur plkst.9.30 paredzēta dalībnieku reģistrācija. Plkst.10.30 plānota jaunizveidotās pludmales infrastruktūras apskate Carnikavā. Savukārt plkst.11 tiks dots velobrauciena oficiālais starts, lai tālāk dotos uz Saulkrastiem, kur plkst.12.30 velobrauciena dalībnieki varēs iepazīties ar unikālo Saulkrastu Velosipēdu muzeju, bet plkst.14 notiks rekonstruētās tualetes ēkas pie peldvietas "Centrs" atklāšana.

Savukārt rīt, 19.augustā, plkst.13 velobrauciena dalībnieki iepazīsies ar Salacgrīvu, plkst.15 viņi plāno ierasties Ainažos un plkst.16 Igaunijas teritorijā balto smilšu ciematā Kabli, kas atrodas netālu no Pērnavas, notiks izveidotās infrastruktūras prezentācija.

20.augustā velobrauciens izies finiša taisnē, un plkst.10.30 tā dalībnieki paredzējuši būt Pērnavā. No plkst.12 līdz 15 plānots viesoties Gurķu festivālā Voistē, un brauciens noslēgsies plkst.15 Hēdemēstē, kur notiks iepazīstināšana ar jaunizveidotajiem pludmales infrastruktūras objektiem.

Plānots, ka velobrauciena dalībnieki kopumā nobrauks 200 kilometrus.

Projekta "Zilā karoga prasību nodrošināšana Baltijas Jūras reģionā" laikā līdzekļi tika ieguldīti pludmales infrastruktūras uzlabošanā, glābšanas dienestu attīstībā, izglītojošos pasākumos par drošību pludmalē un tūrisma mārketinga pasākumos, lai reklamētu projekta teritoriju kā vienotu tūrisma galamērķi. Nozīmīga projekta sastāvdaļa ir arī savstarpējā pieredzes nodošana kaimiņu pašvaldībām.

"Beidzot īstenots projekts, kura ieviešana dos patiesu ieguldījumu, lai ikviens var droši atpūsties Jūrmalas, Carnikavas, Saulkrastu, Salacgrīvas, Audru un Hēdemēstes pludmalēs. Tā ir noteikta virzība, lai šīs vietas iegūtu starptautisko Zilā karoga sertifikātu kategorijā "pludmales"," uzsver viens no projekta dalībniekiem, Saulkrastu novada domes tūrisma eksperts Gatis Liepiņš.

Projekta īstenošanas laikā Jūrmalā tika apmācīti 18 glābēji un skolās novadīti 34 izglītojoši semināri bērniem par drošību uz ūdens, savukārt Salacgrīvā apmācīti glābēji un iegādāts inventārs.

Carnikavas novadā šogad uzsākti projektēšanas darbi Lilastē, lai nodrošinātu ūdensapgādi un kanalizācijas notekūdeņu savākšanu stāvlaukumam Ziemeļu ielā 28. Nākotnē kopā ar dažiem sabiedriskajiem objektiem ir paredzēts uzcelt glābšanas staciju.

Saulkrastos ir izbūvēts pludmales novērošanas tornis, darbojas glābšanas dienests un nodrošināta tā tehniskā bāze. Tāpat pabeigta Saulkrastu peldvietas "Centrs" tualetes rekonstrukcija.

Audru peldvietas teritorijā izbūvēts bruģēts gājēju celiņš ar apgaismojumu, uzbūvēta koka inventāra glabātuve apgāztas laivas formā, bērnu spēļu laukums, soliņi, pārģērbšanās kabīnes un izvietotas tualetes. Apkārtnē iekārtots piedzīvojumu parks ar trasi, kurā jāpārvar šķēršļi vairāku metru augstumā virs zemes.

Atceries, kas notika...?

Dzīvesstils

Ēdiens, kas noteikti nesabojās figūru. Salāti ir lielisks risinājums vieglām un garšīgām pusdienām vai vakariņām. Un, ja esi vegāna uztura piekritējs, tad dārzeņu salāti tev būs īsts atklājums. Viens no šādiem salātiem ir vegānu salāti, kas gatavoti no dārzeņiem, brokoļiem, sēnēm, spinātiem un kvinoju.