Brīvdabas muzejā notiks Danču diena

Sestdien Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ar SIA "Liviko" atbalstu norisināsies Danču diena.

Danču diena veltīta latvju dančiem un seno zaļumbaļļu tradīcijām. Daba un mūzika ir zaļumbaļļu burvības pamatā, Brīvdabas muzejā to iespējams baudīt neizbraucot no Rīgas.

Lai dancot mācītos, vispirms jāiepazīst paši pamati - dancotāju apavi un mūzikas instrumenti, tāpēc no plkst.13.00 Saiešanas namā būs skatāma izstāde "Par un ap dančiem".

No plkst.15.00 Vidzemes un Kurzemes zemnieka sētās, kā arī Valmieras skolas pagalmā sen aizmirstus un jaunus deju soļus mācīs un zaļumballei dancotājus gatavos Rīgas danču kluba dejotāji.

Plkst.17.00 Vidzemes estrādē būs skatāma par latviešu oriģināldramaturģijas pirmo darbu uzskatāmā J.Alunāna 1869. gadā sarakstītā luga ,,Paša audzināts" teātra studijas "Rampa" izpildījumā.

No plkst.18.00- 20.00 kopā ar Rīgas Danču kluba kapelu un dejotājiem pie Vidzemes estrādes norisināsies danču zaļumballe "Cits ar vīzēm, cits ar kurpēm, cits ar basām kājām…".

Dzīvesstils

«Es vienmēr esmu uzskatījusi, ka bērni ir lielākā ģimenes svētība. Sievietei bērnu dēļ nekas nav jāupurē. Katram ir savi apstākļi un dažreiz savus plānus uz kādu laiku ir jānoliek malā, bet, ja ģimene var un spēj būt atbalsts brīžos, kad tas ir vajadzīgs, tā ir laimes un piepildījuma sajūta,» saka operdziedātāja un divu dēlu – Ričarda (3) un Deivida (6 mēneši) – mamma Marlēna Keine.

Svarīgākais