Izvēlētas 2009. gada stilīgākās personības

© Kaspars Krafts F64

Ikgadējā Baltijas modes federācijas rīkotā Latvijas Stila un Modes balvas 2009 svinīgā apbalvošanas ceremonija notika 1.martā modes un izklaides centrā RĪGA PLAZA.

Vakar modes un izklaides centra RĪGA PLAZA telpās pulcējās Latvijas mūzikas, televīzijas biznesa elite, teātra un kino zvaigznes, glancēto žurnālu galvenie un modes redaktori, pazīstami fotogrāfi, stilisti. Tika noskaidrotas iepriekšējā gada stilīgākās personības, kā arī labākie modes profesionāļi. Stikla statueti, kas simbolizē stila, modes un panākumu vienotību, kā arī citas speciālās balvas saņēma uzvarētāji 14 nominācijās.

Par stilīgāko aktieri atzīts Teātra observatorijas aktieris Rihards Lepers, bet par stilīgāko aktrisi atzīta Dailes teātra un Teātra observatorijas aktrise Rēzija Kalniņa,

Savukārt stilīgākās dziesmu izpildītājas gods tika DJ Ella jeb Elīnai Fūrmanei, savukārt vīriešu konkurencē par stilīgāko dziesmu izpildītāju jau otro gadu pēc kārtas atzīts mūziķis Intars Busulis.

Nominācijā "Gada stilīgākais žurnāla vāks" uzvarējis žurnāls "Pastaiga", un arī nominācijā "Labākās stila lapas" uzvaras laurus plūcis žurnāls "Pastaiga", savukārt par pagājušā gada stilīgāko televīzijas vadītāju atzīta "TV3" raidījuma "Stils bez tabu" vadītāja Gundega Skudriņa, bet vīriešu konkurencē par aizvadītā gada stilīgāko televīzijas vadītāju atzīts telekompānijas "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT) raidījumu un laika ziņu vadītājs Māris Grigalis.

Par 2009.gada top-modeli atzīta Anastasija Kondratjeva no "Vacatio", bet par gada top-modeli atzīts Mikus Lasmanis arī no modeļu aģentūras "Vacatio".

2009.gada stilīgāko mūziķu grupas titulu ieguvusi grupa "Triānas parks", bet nominācijā "Modes veikals ar interesantāko koncepciju, kurš tika atvērts 2009.gadā" uzvarējis tirdzniecības centrā "Domina" atvērtais veikals "Paviljons".

Par aizvadītā gada veiksmīgāko debiju modes jomā atzīta Alise Indriksone, bet par gada modes mākslinieci atzīta Katja Šehurina.

Šī jau ir piektā jubilejas ceremonija, līdz ar to Baltijas modes federācija nolēmusi apbalvot iepriekšējo gadu vairākkārtējās Latvijas Stila un Modes balvas ieguvējas Lindu Leen, Maiju Silovu un Agnesi Zeltiņu un piešķirt viņām "Latvijas Stila ikonas" titulu. Visas trīs daiļās dāmas saņēma dāvanā šampanieti Moet & Chandon.

Žurnāls L`Officiel Latvija pasniedza savu speciālo balvu «Par uzticību savam stilam» modes māksliniecei Elitai Patmalniecei.

Latvijas Stila un Modes balvu ieguvējus izvēlējās glancēto žurnālu galvenie un modes redaktori, profesionālie fotogrāfi un stilisti: Anita Altmane, žurnāla "Pastaiga" modes redaktore; Agnese Kleina, žurnāla "Klubs" interneta versijas redaktore; Ieva Čečina, žurnāla "Santa" modes redaktore; Edīte Treija, žurnāla "UNA" stiliste; Sergejs Kondrašins, fotogrāfs; Olga Kolotova, žurnāla "L`OFFICIEL Latvija" modes redaktore; Santa Kristiāna Zamuele, žurnāla "Cosmopolitan" galvenā redaktore; Jānis Mednis, fotogrāfs; Una Meistere, modes žurnāliste; Gatis Rozenfelds, fotogrāfs; Marija Rudakova, žurnālu "Lilit" un "Lilit.ru" modes un skaistuma redaktore; Jūlija Rumjanceva, žurnāla "VIP Lounge" modes redaktore; Inita Saulīte-Zandere, žurnālu "Pastaiga" un "Pastaiga.Ru" galvenā redaktore; Dace Vaivara, žurnāla "JOY" galvenā redaktore; Kaspars Zaviļeiskis, žurnāla "FHM" galvenais redaktors; Ksenija Mļikova, žurnāla "Podium Art" redaktore; Jeļena Vlasova, žurnāla "L`OFFICIEL Latvija" galvenā redaktore; Deniss Ševelevs, modes bloggeris (Latvija).

Nominācijas Gada stilīgākais žurnāla vāks un Labākās stila lapas vērtēja speciālā starptautiskā žūrija, kuras sastāvā bija pasaules atzīto modes mediju speciālisti: "Collezioni Donna" (Itālija), "Fashionpagez.com" un "Plaza" (Zviedrija), “Star!" (Zviedrija), kā arī modes mākslinieks Oleg Biryukov (Krievija), "Baltic Fashion Award" radošais direktors Andrej Subarew (Vācija) un iepriekšējo gadu Latvijas Stila un Modes balvas uzvarētāji - Maija Silova, Žanete Skarule, Ieva Adamss un Agnese Zeltiņa.

Tiesības lemt par uzvarētājiem nominācijās Gada top-modele un Gada top-modelis tika nodotas Latvijas Modeļu aģentūru asociācijai, kas pārstāv Latvijas lielākās modeļu aģentūras.

Ceremoniju vadīja aktrise, producente, un vairākkārtējā titula "Gada stilīgākā aktrise" ieguvēja Agnese Zeltiņa un Valdis Melderis. Vakara gaitā ar saviem priekšnesumiem viesus iepriecināja Latvijas slavenie mūziķi - Gacho, DJ Ella, Ivo Grīsniņš Grīslis, grupa Triānas parks, tika parādītas emalijas juvelierizstrādājumu salona FREY WILLE & modes mākslinieces Alises Indriksones skate un vācu modes zīmola APART kolekcija.

Latvijas Stila un Modes balvas 2009 Ceremoniju 8.martā pl. 22.30. varēs skatīt televīzijas kanālā LNT.

Dzīvesstils

Mūsdienu straujajā pasaulē dzīvesveida līdzsvarošana ir kļuvusi kritiskāka nekā jebkad agrāk. Darbs, ģimene, sociālās saistības un personīgā labklājība var būt biedējošs uzdevums, taču līdzsvara sasniegšana ir būtiska fiziskajai un garīgajai veselībai.

Svarīgākais