Iepirkšanās centrā „Olimpia” atklās plašu arhitektūras projektu izstādi

© publicitātes foto

Ceturtdien, 18. februārī plkst. 14.00 iepirkšanās centrā „Olimpia” 2. stāvā tiks atklāta izstāde „Rīgas arhitektūra projektos”.

Pirmo reizi vienkopus būs redzami Rīgas lielais makets, Daugavas abu krastu apbūves silueta koncepciju maketi, Skanstes ielas rajona attīstības modelis, Torņkalna jaunā centra makets, Rīgas Rauga fabrikas ansambļa rekonstrukcijas makets un Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas makets, Centrāltirgus un Spīķeru kvartāls, Andrejsalas attīstības priekšlikumi, Centrālas dzelzceļa stacijas areāls, Dreiliņu rajons un citas teritorijas.

Rīgas pilsētas arhitekts Jānis Dripe: „Te būs skatāmi arī daudzi patiesi interesanti projekti atsevišķām ēkām un to kompleksiem. Tradicionāli un diskutabli. Kontekstuāli un kontrastējoši. Radīti pārprastas attīstības iespēju laikā un šī brīža pārdomu situācijā. Šī arī būs arī pirmā reize, kad galvaspilsēta savstarpēji ieinteresētā sadarbībā ar iepirkšanās centru „Olimpia” izrādīs Rīgas nākotnes attīstības ieceres plašam interesentu lokam, iedibinot dialogu starp Rīgas pilsētas varu, arhitektiem, plānotājiem un tiešajiem arhitektūras lietotājiem”.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Latvijas Republikas kultūras ministrs Ints Dālderis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers, Rīgas Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Sergejs Dolgopolovs, Latvijas Arhitektu savienības priekšsēdētājs Andris Kronbergs.

Izstādi rīko Rīgas pilsētas arhitekta birojs sadarbībā ar Pilsētas attīstības departamentu un tā būs apskatāma visu pavasari katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 21.00.

Dzīvesstils

Farfalle pasta ar kotletēm un spinātu mērci ar grauzdētiem aunazirņiem ir garšīgs ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Šī makaronu, gaļas bumbiņu un garšīgas mērces kombinācija padarīs pusdienas neaizmirstamas.

Svarīgākais