Norvēģu dizaineri piedāvā apavus slapjdraņķim

Paskatoties Rīgas pilsētas centra ielās, uz mežonīgo neizvestā sniega daudzumu pārņem šausmas, domājot par to, kas sagaida gājējus iestājoties atkusnim. No iepriekšējiem gadiem ir labi zināms, ka sniegam kūstot, ielu rensteles pārvēršanas neizbrienamā okeānā.

Kad gājējs, ar savām īsajos vai garajos zābakos autajām kājām,ir pārvarējis šo okeānu kājas vienalga ir slapjas. Norvēģu firma SWIM tieši šādam nolūkam jau pirms vairākiem gadiem ir radījusi – galošas.

Moderno krāsainu galošu ideja un izpildījums pieder norvēģu dizaineram Johanam Ringdālam. Ņemot vērā Ziemeļeiropas mainīgos laika apstākļus, Ringdālam arī radusies ideja no vectēva mantotās galošas pārradīt jaunā veidolā.

Norvēģu dizainers šim jautājumam ķēries klāt izmantojot jaunās tehnoloģijas un radījis skaistus, krāsainus apavus gan sievietēm, gan vīriešiem.

2008. gada pavasarī SWIM sākusi ražot galošas, kuras droši var vilkt virs laiviņkurpēm. 2008. gada beigās ražošanā parādījušās arī ziemas galošas.

Šādas galošas nopērkamas Londonas, Ņujorkas, Maskavas un citos pasaules veikalols, savukārt Latvijas pircēji tās var pasūtīt internetā- www.swimsstore.com, vai http://www.swims.com/#/home

Kā saka uzņēmējs Alexandrs Eksdāls, kurš tirgo šos apavus ASV, "ASV patērētājs ir ar izsmalcinātām un prasībām, šis produkts ir ļoti praktisks un stilīgs."

Apavu zole izgatavota no speciālas gumijas, bet augša no mitrumu aizsargājoša ūdens necaurlaidīga un siltumu izolējoša materiāla, galošām ir slēdzis un tās izgatavotas no elastīga materiāla, kas uzvelkot pieņem apavu formu. Ir iespējams nopirkt arī galošas, kas paredzētas apaviem ar augstiem papēžiem, zolē ir speciāli izveidots caurums, lai varētu papēdi izvilkt cauri.

Īpaša ir galošu zole, tā izskatās kā pasaules galvaspilsētu karte, 35-36 izmēra galošas rotā Tokijas karte, 37- 38 izmēru Parīzes bulvāri, 39-40 Ņujorkas avēnijas. Karte nav tikai skaistumam, tā veido robotu - radzēm līdzīgu laukumu, kas neslīd uz ledus kailsalā.

Ziemas kolekcijā SWIMS galošām ir 2 veidu modeļi - vidējās (Medium cut) šim veidam tiek piedāvāti modeļi melnā, lillā, sarkanā vai rozā krāsā, tām ir silikona auduma virsa un caurums papēdim.Otrs modelis augstais ir melnā krāsā un sargā visu stilbu .

Cena par pāri ir aptuveni 100 ASV dolārus vai 78 Eiro.