ES interneta pieeja ir 65%, Latvijā - 58% mājsaimniecību

Šā gada pirmajā ceturksnī Eiropas Savienībā (ES) kopumā interneta pieeja bija 65% mājsaimniecību, bet Latvijā - 58% mājsaimniecību, liecina jaunākie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Visaugstākais nodrošinājums ar internetu, pēc "Eurostat" datiem, bija Nīderlandē, kur interneta pieslēgums bija 90% mājsaimniecību, Luksemburgā - 87%, Zviedrijā - 86%, Dānijā - 83%, Vācijā - 79%, Somijā - 78% un Lielbritānijā - 77%. Savukārt vismazāk internetu izmantoja Bulgārijā - 30% un Grieķijā un Rumānijā - 38% mājsaimniecību.

Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī interneta pieslēgums bija 58% mājsaimniecību, kas bija 18.augstākais rādītājs starp visām ES valstīm. Lietuvā internets bija 60% mājsaimniecību un Igaunijā - 63% mājsaimniecību.

Pēc "Eurostat" datiem, internetu katru dienu vai gandrīz katru dienu šā gada pirmajā ceturksnī izmantoja 48% iedzīvotāju vecumā no 16 līdz 74 gadiem. Vislielākais regulāro interneta lietotāju īpatsvars bija Zviedrijā un Nīderlandē - 73% un Dānijā - 72%.

Latvijā internetu regulāri lietoja 47% iedzīvotāju, Lietuvā - 43% un Igaunijā - 54% iedzīvotāju.

37% ES iedzīvotāju pēdējo 12 mēnešu laikā ir veikuši iepirkumus internetā. Vislielākais šādu iedzīvotāju īpatsvars bija Lielbritānijā - 66%, Dānijā - 64% un Nīderlandē un Zviedrijā - 63%, bet vismazākais - Rumānijā - 2%, Bulgārijā - 5% un Lietuvā - 8%.

Latvijā pirkumus internetā izdarīja 19% iedzīvotāju, bet Igaunijā - 17% iedzīvotāju.

Dzīvesstils

Vai savās mājās cīnāties ar augļu mušu bariem? Kā no tām atbrīvoties uz visiem laikiem? Kas ir tie sīkie kukaiņi, kas lidinās virtuvē? Kāpēc to ir tik daudz? Kāpēc tik grūti no tām atbrīvoties?