Amerikāņu psihologs: visbiežāk šķiras dejotāji

Dejotāji šķiras gandrīz četras reizes biežāk nekā veterināri. Šādus secinājumus izdarījis amerikāņu psihologs un organizāciju psiholoģijas speciālists Maikls Amodtoms, kurš veicis pētījumu par laulāto draugu uzticību un tās saistību ar cilvēka profesiju.

Amodtoms konstatējis, ka visbiežāk šķiras dejotāji un horeogrāfi: laulības sabrukuma iespēja pārsniedz 43 %. Nākamie sarakstā ir bārmeņi un masieri (vairāk nekā 38 %), tad seko psihiatri, medmāsas, sporta un izklaides industrijas darbinieki (nepilni 29 %), vēsta "The Daily Telegraph".

„Bīstamo” vīru un sievu sarakstā iekļuvuši arī oficianti, pavāri, mājkalpotājas, krāvēji un tālruņu pārdevēji.

Vismazākā tieksme laulības šķiršanai esot inženieriem – iespēja šķirties ir tikai 2 %. Zobārstiem un ortopēdiem šķiršanās risks tiek vērtēts ar 7 %. Salīdzinoši reti šķiroties arī skolotāji, veterinārārsti un bēru rīkotāji. Matemātiķiem un sekretārēm šķiršanās risks sastāda 20 %.

Dzīvesstils

“Recepti atradu vecmāmiņas recepšu kladē. Ābolus, protams, var aizvietot ar citiem augļiem un ogām - visu, kas ir saldēts vai piedāvājumā tirgū. Klāt pasniedz šokolādes mērci vai arī uzputotu saldo krējumu,” iesaka virtuves huligāns Pipars.