Rīgā atklās jaunu latviskā dizaina izstādi "ArtiChic Latvian Pop-Up Store"

Jaunākā Latviskā dizaina veikala - izstādes ArtiChic Latvian Pop-Up Store Aldaru ielā 5, Vecrīgā, notiks trešdien, 28.augustā. Izstādē - veikalā pieejami vairāk nekā 50 Latvijas dizaineru, mākslinieku un dažādu inovatīvu ražotāju radītie produkti un izstrādājumi.

Šeit pārstāvēti gan Latvijā ražoto apģērbu, rotaslietu, trauku, interjera elementu, tekstiliju, gan arī bērnu preču un ēdamlietu zīmoli - ArtiChic kleitas, MoshMosh legingi, An&Angel trauki, Munio Candela sveces, Caps! trifeles, VerryBerry sulas, Dabba kosmētika, Etnoteks latviskie audumi, RixWood koka izstrādājumi, Purpurs papīra produkti.

ArtiChic veikals būs ne vien Latvijas dizaina preču veikals, bet arī vieta, kur aplūkot Latvijas mākslinieku jaunākos radošos sasniegumus. Katru mēnesi veikalā tiks izstādīti dažādu mākslinieku darbi, tajā skaitā veikala atklāšanā un visu septembri varēs aplūkot Sandras Dzilnas izstādi Meditācija (grafikas un kleitas), kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas jauno talantu Sabīnes Verneres un Alises Bēržvades gleznu izstādi, kas būs kā atskaites punkts stipendijas saņemšanai Zviedrijā.

Jaunā Latvijas dizaina preču veikala īpašniece,tērpu dizainere un zīmola ArtiChic radītāja Evita Birzniece: "Veikala atklāšana reizē ir gan mana sapņa realizācija, gan arī ieguldījums tieši Latvijai raksturīgo mākslas darbu popularizēšanā, parādot mūsu spēju Latvijas unikālo dabu un tās materiālus pārvērst mūsdienīgos, augstvērtīgos un oriģinālos izstrādājumos. Veikala ekspozīciju plānoju papildināt arī ar Latvijas dizaineru radītajiem produktiem no koka, stikla un citiem materiāliem, lai parādītu mūsu augstvērtīgos izstrādājumus ārvalstu viesiem un rīdziniekiem."

Pasākuma vadīs Ieva Aleksandrova - Eklone, savukārt ar muzikālo priekšnesumu viesus priecēs mūziķis Goran Gora.

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.